Fotballspiller ble brutalt drept – dette var hans siste ord

UTEN CORRÊA: The Cicero Pompeu de Toledo stadium var Daniel Corrêas hjemmebane før han ble lånt ut til São Bento. São Paulo fikk ham aldri tilbake.
UTEN CORRÊA: The Cicero Pompeu de Toledo stadium var Daniel Corrêas hjemmebane før han ble lånt ut til São Bento. São Paulo fikk ham aldri tilbake. Foto: Ricardo Moraes
For halvannen uke siden ble fotballspilleren Daniel Corrêa (24) drept på brutalt vis. Nå skal brasilianske medier ha fått tak i rystende vitnerapporter.

Corrêa var på utlån fra toppklubben São Paulo til førstedivisjonsklubben São Bento i tre år, men han rakk aldri å komme tilbake.

Hele fotballverden er rystet etter at den 24 år gamle brasilianske fotballspilleren ble funnet død 27. oktober.

Brasilianske medier hevder at de har fått tak i en rapport fra politiet som inneholder vitneforklaringer rett etter funnet av Daniel Corrêa Freitas døde kropp.

Forretningsmannen Edison Brittes Júniors er mistenkt for drapet. Han skal ha erkjent å ha slått og drept 24-åringen, som sist ble sett på en fest i hans hus.

Den mistenkte skal ha fortalt politiet at han ønsket å ydmyke spilleren, og at han var opprørt etter et påstått voldtektsforsøk mot hans kone, skriver Globesporte.

– Prøvde å påvirke vitnene

Et vitne fortalte politiet at hun ble kontaktet av Brittes-familien dagen etter fotballspillerens død, ifølge rapporten brasilianske medier viser til. De ville gi henne et hendelsesforløp som passet sammen med den drapsmistenktes forklaring.

Et annet vitne skal også ha blitt ringt av forretningsmannen:

«Brittes unnskyldte seg og sa at vi ikke burde ha sett det vi gjorde, og at vi ikke skulle snakke med noen. 'La oss si at Daniel forlot huset fordi døren var åpen'», skriver den spanske avisen Diario.

Corrêa skal ha vært hjemme i familien Brittes' hus sammen med flere andre etter å ha vært gjest i datterens 18-årsfeiring.

24-åringen sendte bilder til en venn i WhatsApp av seg selv poserende ved siden av Brittes' tilsynelatende sovende kone. Brittes hevder at han ble rasende da han brøt inn døra til soverommet og fant Corrêa liggende oppå kona hans som skrek etter hjelp.

– Hørte ingen rop om hjelp fra Brittes kone

Det andre vitnet skal imidlertid ha sagt at han ikke hørte noen rop om hjelp fra Brittes' kone, hvilket motstrider Brittes' versjon.

Vitnet skal ifølge Diario ha hørt folk komme ned trappene, og hevder at Corrêa bar preg av å ha blitt angrepet. Etter fem minutter så han den drapsmistenkte dra fotballspilleren ut av rommet. Han bevegde seg, men snakket ikke.

Vitnet påstår at han så forretningsmannen forlate huset med en kjøkkenkniv på omtrent 20 centimeter og at han sa «drep mannen!». Vitnet skal også ha sagt at den drapsmistenkte hindret ham i å ringe etter nødhjelp.

To av vitnene skal ifølge samme avis ha sagt at verken kona eller datteren ba Brittes om å stoppe angrepet på Corrêa. Det første vitnet sier også at hun hørte fotballspilleren be om hjelp. Med en desperat stemme skal han ha ropt «hjelp meg, jeg vil ikke dø. Hjelp!» mens han ble fraktet ut av huset, skriver Diario.

Flere teorier om dødsårsak

Nøyaktig hva som er dødsårsaken spriker i medienes versjoner, men de fleste melder at Corrêa ble torturert og delvis halshugget.

Ifølge det brasilianske Globesporte meldte 28. oktober, har Curitibas juridiske medisinske institutt konkludert med at dødsårsaken var «et skuddsår».

Dagen etter skrev derimot spanske Marca at en politimann har uttalt at kroppen var i en ille forfatning, og at «han hadde to dype kutt i halsen, hodet hans var nesten kuttet av og kjønnsorganene var skåret bort».

Saken er fremdeles under etterforskning.

Lik TV 2 Sporten på Facebook