SKAL FORSVARE TITTELEN: Thorir Hergeirsson og Norge er regjerende europamestere. Nå skal han forsøke å lede Norge til en ny triumf.
SKAL FORSVARE TITTELEN: Thorir Hergeirsson og Norge er regjerende europamestere. Nå skal han forsøke å lede Norge til en ny triumf. Foto: Hagen, Fredrik

Her er spillerne Thorir skal velge mellom til EM

Men én spiller er savnet av TV 2s håndballekspert.

Den norske bruttotroppen til EM i Frankrike i desember er lagt ut på Det europeiske håndballforbundet sider.

For et Nora Mørk-løst Norge er det ikke de helt store overraskelsene i den 28-spiller sterke bruttotroppen som skal kuttes til 16 spillere 6. november.

Men ett navn savner TV 2s håndballekspert fra landslagssjef Thorir Hergeirssons tropp.

– 99 prosent av bruttotroppen gir seg selv. Det som er overraskende er at Mari Molid ikke er med i bruttotroppen. Det er rart. Hun har gjort det såpass ålreit i Larvik og i Champions League at det burde forsvart en plass, sier Bent Svele.

– Ble veldig skuffet

Den 28 år gamle forsvarsspilleren, som sist spilte mesterskapshåndball for Norge i OL i 2016, sier til TV 2 at hun ble veldig skuffet da hun fant ut at hun ikke var i bruttotroppen.

Mari Molid.
Mari Molid. Foto: Javier Soriano

– Jeg vet det ville vært vanskelig å komme med til EM, men jeg trodde virkelig at jeg ville være med i en bruttotropp. Det har gått bra for meg i Larvik, og jeg satser på håndballen og vil spille på landslaget, sier hun til TV 2.

Molid har med på samling og spilte landskamper i vår. Hun snakket med Thorir Hergeirsson i sommer, men i høst har det vært stille fra landslagsledelsen.

– Føler du at du burde hørt noe fra dem om sjansene dine for å komme i EM-troppen?

– Ja, jeg er jo skuffet. Jeg synes jeg har kvaliteter og kan bidra. Jeg skulle gjerne hørt hva de tenker om det som må til for å komme med i troppen, sier 28-åringen.

Regner andre som bedre

Thorir Hergeirsson svarer TV 2 på telefon fra ungarske Györ. Han påpeker at det alltid er store diskusjoner når de skal ta ut tropper.

– Vi jobber med en gruppe på 40 spillere. Den skulle nå ned i 28. Det var diskusjoner om Molid til siste slutt, sier han.

– Det handler ikke om at hun ikke har vært bra, for hun er en god spiller. Det er andre spillere vi prioriterer før henne. I hennes posisjon har vi har både erfarne spillere og nye, unge spillere, som vi kan tenke oss å kaste inn i den rollen ved behov, forklarer Hergeirsson.

Sulland aktuell

Linn Jørum Sulland (34) er igjen aktuell etter ikke å ha spilt for Norge de to siste årene. Hennes forrige mesterskap var da det ble norsk VM-gull i 2015. Året etter var hun skadd og gikk glipp av OL.

Den norske brutto-troppen:

Keepere:
Silje Solberg, Emily Stang Sando, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø,

Utespillere:
​Strekspillere:
Heidi Løke, Kari Brattset, Vilde Johansen, Vilde Mortensen Ingstad

Høyrebacker: Silje Waade, Linn Jørum Sulland, Moa Høgdahl, Maja Jakobsen, Amanda Kurtovic

Venstrebacker: Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen, Jeanett Kristiansen, Helene Gigstad Fauske, Ingvild Bakkerud

Midtback: Stine Bredal Oftedal, Tonje Enkerud, Emile Christensen, Marta Tomac

Venstreving: Thea Mørk, Sanna Solberg, Camilla Herrem

Høyreving: Malin Aune, Marit Røsberg Jacobsen