Supertalent scoret to på Jarstein, men Hertha berget sterkt poeng

Borussia Dortmund øynet fire poengs luke i Bundesliga, men to minutter på overtid ble Salomon Kalou festbrems da han ga Hertha Berlin 2-2 på bortebane.

TOK ALLE MIDLER I BRUK: Hertha Berlin-forsvaret prøvde å stoppe Jadon Sancho. Foto: Leon Kuegeler

Lenge så tomålsscorer Jadon Sancho ut til å bli matchvinner. Den engelske 18-åringen fikk nettsus etter 27 og 61 minutter, men Kalou ville ikke være noe dårligere.

Veteranen fra Elfenbenskysten gjorde begge Herthas to utligningsmål. Dermed er hovedstadslaget bare fem poeng bak tabelltoppen etter ni kamper.

Dortmund ville med seier fått en luke på fire poeng. I stedet skiller det nå bare to ned til Bayern München, som fortsatte den siste ukens opptur med 2-1-seier borte mot Mainz.

Per Ciljan Skjelbred fikk tillit fra start for Hertha lørdag, men trønderen ble byttet ut i forkant av annen omgang. Som vanlig voktet Rune Almenning Jarstein målet for Berlin-laget.

Thiago avgjorde

Leon Goretzka sendte Bayern i føringen mot Mainz etter 39 minutter. Han fyrte av en presis avslutning på en ball fra Joshua Kimmich. Tidligere i kampen jublet Bayern-spillerne da de trodde Thiago Alcântara hadde slått hull på Mainz' stødige forsvar, men scoringen ble annullert etter bruk av videodømming (VAR).

Jean-Paul Boëtius ga Mainz 1-1 få minutter etter sidebytte, men Thiago skulle til slutt få scoringen sin og bli matchvinner. Etter litt over en time kunne spanjolen umarkert styre inn en pasning fra Robert Lewandowski.

Bayern München ser ut til å ha lagt bak seg en trøblete periode. Det gir nytrener Niko Kovacs pusterom etter noen turbulente uker.

Norske benkeslitere

Håvard Nielsen satt på Fortuna Düsseldorf-benken i samtlige minutter av 0-3-tapet hjemme mot Wolfsburg. Også Iver Fossum var ubenyttet reserve da Hannover tapte 1-2 i hjemmemøtet med Augsburg.

Både Düsseldorf og Hannover sliter i feil ende av tabellen. Nielsens lag ligger helt sist med fem poeng, mens Fossum og co. står med ett poeng mer.