Sjokkert over spissens bom som forlenget marerittet

Southampton sliter tungt på hjemmebane, og Shane Long sliter tungt foran mål.

Southampton-Newcastle 0-0

Southamptons svake hjemmeform fortsetter etter 0-0 mot Newcastle lørdag.

Klubben står uten seier på fem forsøk denne sesongen, og har i kalenderåret 2018 bare vunnet én kamp på hjemmebane.

De dominerte kampen mot Newcastle, og hadde sjansene til å avgjøre kampen. I det 88. minutt burde hjemmemarerittet vært over.

Shane Long fikk ballen inne i 16-meteren med to minutter igjen av ordinær tid. En totalt umarkert Long sendte avslutningen utenfor, til Nathan Redmonds store frustrasjon og overraskelse.

Se bommen som fikk Redmond til å klø seg i hodet øverst.

Long er heller ikke i spesielt god målform. Han scoret to mål på 30 Premier League-kamper forrige sesong. Denne sesongen står han uten nettkjenning.

Når man ikke setter slike sjanser, blir det heller ikke mål, og Southampton står med begge beina i nedrykkssumpen etter sju poeng på ti kamper.

– Vi har vært bunnsolide defensivt i to kamper, men i angrep trenger vi å få mer ut av sjansene vi skaper, sier Southampton-manager Mark Hughes etter kampen.

– Av og til trenger vi å være litt råere foran mål, og av og til trenger man at den går via baksiden av hodet på noen, og så flyter det bare.

Mohamed Elyounoussi spilte 79 minutter for hjemmelaget, og hadde et par gode muligheter.

Den første kom etter bare et par minutter, men avslutningen fra spiss vinkel ble reddet av Martin Dúbravka, i en situasjon der et innlegg til Charlie Austin kanskje kunne vært et like godt valg.

Elyounoussi prøvde seg også med et par avslutninger senere i kampen, og var en periode i førsteomgang svært livlig på kanten, men det ble ikke tellende resultat for hverken ham eller lagkameratene.

For Newcastle var det et OK bortepoeng, og de klatret bort fra jumboplasseringen i ligaen, men tre poeng på ti kamper er heller ikke en form som bærer bud om å holde plsasen i ligaen.

– I omstendighetene er det et positivt resultat. Et rent bur og ett poeng borte, sier Newcastle-sjef Rafa Benitez.