Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klatreferdighetene vil være avgjørende for å lykkes i neste års Tour de France. Det forsto alle som var tilstede i Palais des congrès i Paris under presentasjonen. 30 fjell, mer enn noensinne, skal forseres.

Høyest blir Iseran med 2.700 moh og Galibier på 2.662 moh. I tillegg til målgang på toppen av Col de Tourmalet (2.115 moh) m.m. Rytterne vil tilbringe mye tid over 1500 meters høyde, med oksygenmangel, sure lår, skrikende lunger og bankende hjerter som en naturlig konsekvens av menyen arrangøren har komponert.

Det er ikke akkurat et terreng som favoriserer «gladiatorene», som ofte brukes som kallenavn på verdens beste spurtere. Det er jo nettopp slikt terreng de skyr som pesten. Sikkert også Alexander Kristoff.

Da det endelig ble kjent at Fernando Gaviria skifter til UAE, laget til Alexander, for neste sesong, ble mange opptatt av konsekvensene for «vår mann». Ut fra resultatene i år, er Gaviria en bedre spurter enn nordmannen. To etapper vant han også i Touren, men nivået kan selvfølgelig endres fra en sesong til den neste. Årets ritt var hardt, men neste år blir enda hardere.

I år forsvant den ene raske mann etter den andre ut av rittet, inkludert Gaviria. Årsakene var flere, ikke minst tøffe tidsgrenser. Som blir ekstra krevende når etappene kombineres med mye klatring og få rittkilometer. Den kombinasjonen tilbys også i 2019.

Alexander er, etter min mening, en av få spurtere som tåler et ekstra hardt ritt. Men sin grunnmurte basisform. Han vil være der når et desimert felt svinger inn på Champs-Élysées til avslutningen på den siste etappen. Fordi han tåler mye juling og ubehag.

Han vant i år, og det er stor sannsynlighet for at han kan gjøre det også neste år. Som den første fra Norge som vinner to ganger, og etter hverandre, på Champs-Élysées. Så Alex, kom i gang med treningen, sesongen 2019 vil by på mange høydepunkter! Tour de France-ruten er til din fordel!