Danske Caroline Wozniacki, her fra en WTA-turnering i England i 2015. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
Danske Caroline Wozniacki, her fra en WTA-turnering i England i 2015. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK

– Det var skikkelig skummelt

Caroline Wozniacki snakker ut om ubehagelige møter med innpåslitne fans.

– Jeg hadde en stalker på et tidspunkt, forteller Wozniacki.

Ifølge Ekstra Bladet var det under et sponsorarrangement i regi av energidrikken State at den danske tennisstjernen møtte Formel 1-utøveren Kevin Magnussen til en samtale og biltur i Monaco.

I løpet av bilturen forteller Wozniacki om skremmende episoder med påtrengende fans.

– Det var litt ubehagelig. De kunne ringe til mitt hotellrom eller sende brev til rommet. Hvordan vet de hvor man er hen? Det var veldig skummelt, og man visste ikke om han var på hotellet. Men det gikk heldigvis over etter en sikkerhetssjekk fra WTA. De fant raskt ut av hvem det var, forklarer den danske tennisstjernen.

– Folk banker på hotelldøren på natten
​I 2015 uttalte Wozniacki til Ekstra Bladet at hun ønsket å opprettholde et tett forhold til sine fans.

– Personlig liker jeg å være tett på fansen. Uten dem ville det ikke vært det samme. Som yngre ville jeg også ha syntes at det var fett å kunne komme tett på de spillerne jeg så opp til, sa dansken den gang.

Også den gangen hadde dansken nylig opplevd kjedelige episoder.

– Jeg har aldri følt meg truet, men jeg har følt irritasjon. En gang ventet en fremmed utenfor anlegget, men mitt team og jeg oppdaget ham, og vi ba noen fra turneringen om å gripe inn. Det mest irriterende er når folk banker på hotelldøren din i tre-fire-tiden på natten.

– Jeg vet ikke om det er folk som ønsker noe fra deg, eller om det er fans av motstanderen man skal møte, og at de prøver å få deg til å sove dårlig. Jeg vet ikke hvordan det skjer, men nå er sikkerheten min forbedret, fortalte Wozniacki i 2015.

Akkurat nå er 28-åringen ranket som nummer tre i verden. Tidligere i år vant hun Australian Open.

Skremmende episoder
​I tennishistorien finner man flere skremmende episoder med ubehagelige møter mellom fans og utøvere.

Den verste var i 1993. Steffi Grafs fan, Günter Parche, stormet banen og knivstakk Graf-rivalen Monica Seles under en kamp i Hamburg. Omtrent halvannet år etter overfallet gjorde Seles comeback i tennis-manesjen.

Stjerner som Simona Halep, Williams-søstrene, Anna Kournikova og Marija Sjarapova har også blitt plaget av stalkere i perioder av karrieren.