Hylles etter at han endelig fikk sjansen

Fabinho viste seg for første gang virkelig frem i Liverpool-trøyen.

Liverpool vant enkelt 4-0 mot serbiske Røde Stjerne i Champions League onsdag, og etter kampen var det som ofte før Mohamed Salah som stjal overskriftene.

Han nådde nemlig 50 mål totalt for Liverpool, og det i bare sin 65. kamp.

Men for mange Liverpool-fans var det likevel en annen spillers prestasjon som gledet mest.

Fabinho fikk som varslet sjansen i Jordan Henderson og Naby Këitas skadefravær, og brasilianeren imponerte sentralt på Liverpools midtbane.

Inntil onsdag hadde 25-åringen blitt avspist med spill i Ligacupen, og få og korte innhopp i serien og Mesterligaen denne sesongen.

– Han kan bli viktig

Forventningene var skyhøye da Fabinho ble kjøpt for om lag 500 millioner kroner i sommer, men allerede var enkelte fans og eksperter begynt å bli redd for at han ikke ville lykkes i Liverpool-trøyen.

Den frykten er ubegrunnet, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller som trekker frem Fabinho etter den behagelige Røde Stjerne-kampen for Liverpool.

– Det var cruisekontroll og vel så det. Det kanskje viktigste poenget, i tillegg til at alle de tre der fremme scoret, var at Fabinho spilte. Og det jeg så var veldig, veldig bra. Han var fullstendig blokk foran forsvaret og strødde pasninger.

– Da er han i gang for alvor. Han var dyr og ser ut til å kunne bli viktig, sier Stamsø-Møller.

Han får støtte av Liverpools forsvarssjef Virgil van Dijk.

– Fabinho vant mange baller og spilte noen gode pasninger. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier nederlenderen til BT Sport etter kampen.

– Trenger bare å se ham på Youtube

Manager Jürgen Klopp har hele tiden vært klar på at Fabinho var tiltenkt en viktig rolle i laget, men at han trengte tid til å tilpasse seg et nytt land og en ny liga.​

– Han er en ganske reservert person, som ser, observerer, absorberer, og det ville alltid ta litt tid. Men han er tilbake på banen nå, og det er bra, sa Klopp før onsdagens kamp ifølge Goal, og fortsatte å skryte av sin midtbanemann:

– Du trenger bare å se et par Youtube-klipp av ham. Det spiller ingen rolle hvilket sesongsammendrag i Monaco du ser, for han var like god i alle. Han har kvaliteter – tøff i duellene, god offensivt, kvikk defensivt, godt skudd, fantastiske dødballer, god på hodet, alt dette. Han er god strategisk også i det riktige øyeblikket. ​​

Det er dermed mye som tyder på at Liverpool-fansen vil få se mer av nyervervelsen i tiden fremover.