Fernado Gaviria vinner en etappe i Tour de France foran Peter Sagan og Alexander Kristoff.
Fernado Gaviria vinner en etappe i Tour de France foran Peter Sagan og Alexander Kristoff. Foto: Junge, Heiko

Bekrefter at superspurter går til Kristoffs lag

– Jeg ville følt meg truet om jeg var Kristoff, har Thor Hushovd uttalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kolombianske stjernesyklisten Fernando Gaviria forlater Quick-Step og går til Alexander Kristoffs UAE Team Emirates.

Det bekrefter Quick-Steps sportsdirektør Patrick Lefevere til blant andre Cycling News. Det er i samsvar med det TV 2 tidligere har erfart kom til å skje.

Økonomiske grunner

Laget slet med å sikre fremtiden når det kommer til sponsorer tidligere i år. Det gjorde at overgangen ble et tema, og Lefevere ga selv Gavirias agent tillatelse til å sondere terrenget hos andre lag.

– Jeg vil ikke holde folk mot deres vilje. Jeg vil ikke si at han ville dra, men når laget er tvunget til å tenke på det verst tenkelige scenarioet, så starter folk å snakke, og ryttere med andre lag, sier han.

Han oppgir at de ikke kan matche de økonomiske rammene som UAE tilbyr.

Belgiske medier har ifølge procycling skrevet at spurteren har ligget på en årslønn rundt 2 millioner euro i Quick Step.

– Dette er ikke konkrete tall, men si han tjener 500.000 euro mer der (i UAE). Det er store penger for ham. Og kanskje spesielt for utøvere fra Sør-Amerika, sier Lefevere til Wielerflits.

– Trussel

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd mener en Gaviria-overgang vil utgjør en stor trussel for Kristoffs sjanser.

– Jeg ville følt meg veldig truet om jeg var Kristoff, sa Hushovd da ryktene oppstod.

– Det er klart at dersom dette er tilfellet, så er han en stor trussel til Kristoffs spurtmuligheter i de store løpene. Som Tour de France.

I likhet med Kristoff er Gaviria en solid spurter, men også en utmerket klassiker-rytter. Kolombianeren noterte seg for en femteplass i fjorårets Milano-Sanremo - plassen bak Kristoff.

– Fremtiden

Man hadde derfor store forventninger til hva Gaviria kunne levere i Flandern rundt og Paris-Roubaix, men en skade gjorde at kolombianeren måtte stå over de to monumentene.

– Da blir det en dobbeltmulighet med Gaviria og Kristoff. Han har vist at han kan henge med over de siste bakkene i Milano-Sanremo. Kommer de inn i spurten samlet, er nok Gaviria raskere. I et sånt type løp vil nok Alex spille andrefiolin, sier Hushovd.

– Gaviria er fremtiden. Så blir det spennende å se om han klarer klassikerne i nord. Det er mange som kommer fra banen og er raske i spurten, men ikke klarer å ta steget opp i for eksempel Flandern rundt og Paris-Roubaix.

I tillegg til Kristoff blir Gaviria lagkamerat med Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm.