Liverpools nye stjerne hyller Klopp: – Det er virkelig spesielt

Naby Keïta nærmer seg retur fra skade og er full av lovord om sin nye sjef etter sin første høst i engelsk fotball.

Se Liverpool-Cardiff på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00)

Liverpool har fått en strålende start på Premier League-sesongen, og er foreløpig i rute til å kunne kjempe om sin første ligatittel siden 1989/90.

Blant hovedårsakene til suksessen er bredden i troppen, og blant nysigneringene som har satt sitt preg på laget til Jürgen Klopp denne høsten er Naby Keïta.

Guineaneren ble hentet til Anfield for over 500 millioner kroner, og har spilt åtte av ni ligakamper siden overgangen fra RB Leipzig. I et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal denne uken, roser midtbanestjernen nå sin nye manager.

– Han er åpenbart seriøs. Du tuller ikke rundt. Samtidig er det virkelig spesielt å ha ham som trener, for han er åpen. Du kan snakke med ham. Han er ikke der bare for én spiller, han er der for alle. Han fokuserer ikke på én spiller, eller en annen spiller, han fokuserer på oss alle. Han bryr seg, han ser etter alle. Det er en sann glede å spille for ham, sier 23-åringen.

Brukte tidligere Liverpool-manager aktivt i tiden i Østerrike
Keïta er også rosende i omtalen av en annen manager med sterk link til Liverpool. Det var nemlig Gerard Houllier, da i sin rolle som «head of global football» for Red Bull-gruppen, som fikk midtbanespilleren til å skinne på europeisk fotballs stjernehimmel. Han var med på å overtale den da 19-årige Keita til å dra fra franske Istres til Red Bulls østerrikske flaggskip Salzburg. Allerede da var imidlertid tankene om Liverpool i bakhodet.

– Da han og jeg var i Frankrike, snakket han med meg. Han nevnte Salzburg, og han nevnte Liverpool også. Han gav meg nummeret sitt og sa at jeg kunne ta kontakt. Så da jeg spilte for Salzburg, kunne jeg alltid ringe ham. Han tok kontakt hele tiden. Han var alltid der for meg, forteller Keita.

Fikk overta drakten han hadde brukt som liten
Etter to sesonger i Østerrike gikk turen videre til RB Leipzig, som sommeren 2016 var nyopprykkede i Bundesliga. Der imponerte han i sin første sesong, kom på årets lag, og sikret seg også drømmeovergangen til Liverpool, som ble sluttført denne sommeren. Da han var liten spilte han i Steven Gerrards drakt med sine venner i Guinea, og i sommer overtok han også legendens draktnummer.

– Det var åpenbart en veldig spesiell dag for meg da jeg fikk den drakten av ham. Da vi var unge, spilte vi alle med Liverpool-drakter på. Nå spiller jeg for Liverpool, så drømmen min har gått i oppfyllelse. Jeg vil fokusere på alt. Jeg har et mål, og målet mitt er å jobbe hardt for å bli som ham. Vi er åpenbart alle noe for oss selv, og jeg vil gå mitt eget spor og etterlate mitt eget avtrykk, som han gjorde, og jeg vil jobbe veldig hardt for å holde den drømmen i live, sier Keïta.

Les også: Liverpools nye midtbanestjerne tar over Gerrards draktnummer

Han forteller også at det ikke plaget ham at selve overgangen ikke ble gjennomført samme sommer som avtalen mellom klubbene ble inngått. Det å spille 2017/18-sesongen i Tyskland, til tross for at han allerede var klar for Liverpool, var problemfritt for ham.

– Når du er spiller, må du respektere kontrakten. Jeg spilte for Leipzig, og for å være ærlig var det en diskusjon mellom klubbene. Jeg stod på utsiden av det. Målet mitt på det tidspunktet var å konsentrere meg om den tyske ligaen. Jeg konsentrerte meg om det jeg gjorde på banen og om laget. Alle diskusjonene var mellom klubbene, og ikke med meg sier han.

I intervjuet, som ble foretatt forut for onsdagens Champions League-kamp mot Røde Stjerne, fortalte han også at hamstringskaden som har holdt ham tilbake siden landskampen mot Rwanda er i ferd med å gi helt slipp.

– Jeg er ok. Jeg har begynt å løpe, så jeg er ok nå. Jeg tror ikke jeg skal spille Champions League. Litt etter litt kommer jeg tilbake. Hamstringen er fin nå, var rapportene som ble gitt.

Les også: Hardere krav til Liverpool: - Nå må Klopp vinne ting

– Jeg har gjort noen veldig nydelige ting med laget
Ni kamper ut i sesongen har Keïta og lagkameratene bokført 23 poeng, er ubeseirede etter sju seirer og to uavgjorte, har scoret 16 ganger og kun sluppet inn tre. Mange snakker høyt om en potensiell tittelsesong, 29 år etter at Liverpool sist var best i England.

– Vi har gjort noen veldig nydelige ting. Jeg har gjort noen veldig nydelige ting med laget. Vi er på god vei. Jeg prøver virkelig å holde oppe konsentrasjonen og fortsette å ha det på denne måten, slik at vi kan fortsette å gjøre nydelige ting.

– Hvordan er det å ha den konkurransen i laget fra alle de gode spillerne som du har i Liverpool?

– Jeg er lykkelig over å ha muligheten til å spille med dem, og jeg lærer av deres erfaring. Jeg trener med dem, og jeg trener for å bli bedre og lære fra deres opplevelser. Jeg lærer fra treneren. Han kommer til meg og sier «du må gjøre det, du må gjøre det, du må gjøre det», og det får meg til å ønske å gjøre det bedre. Jeg ønsker fremgang. Og jeg er glad for å trene med dem, sier han.

Hyller også Salah: – Det som skjer med ham for øyeblikket er ikke flaks
En av lagkameratene er Mohamed Salah, som i forrige helgs 1-0-seier over Huddersfield scoret sitt 50. mål i engelsk fotball. Keïta er full av lovord også om sin egyptiske lagkamerat.

– Jeg er alltid glad for å se ham og for å være med ham og spille med ham. Jeg kan fortelle deg at han trener veldig, veldig hardt. Han er på banen, og hver gang jeg går i treningsstudioet så er han der. Det som skjer med ham for øyeblikket er ikke flaks. Han har fortjent det, fordi han trener så hardt. Mitt mål i laget er å bidra til at han kan score mål, sier Keïta.

Se Liverpool-Cardiff på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00)