Mourinho med klar tale: – United må ha nye spillere for å utfordre de beste

José Mourinho kommer med en klar oppfordring til Glazer-familien og direktør Ed Woodward etter nederlaget mot Juventus.

Et tafatt Manchester United ble slått 1-0 av Juventus i tirsdagens storkamp i gruppespillet i Champions League.

Se høydepunkter fra kampen øverst!

Etter kampen var det en alt annet enn fornøyd Manchester United-manager José Mourinho som møtte opp på pressekonferansen.

Portugiseren mener Manchester United nå må bruke mer penger på overgangsmarkedet for å hamle opp med de største klubbene.

– De er ikke fornøyd
Portugiseren synes Manchester United bør lære av Juventus, og peker på at den italienske klubben hentet spillere som Cristiano Ronaldo og Leonardo Bonucci til tross for at de allerede dominerte Serie A.

– For å komme opp på nivået til Juventus? For å komme opp på Barcelona-nivået? Real Madrid-nivået? Hvordan vi kan komme oss opp på det nivået? Manchester City-nivået? Hvordan kan vi komme oss opp på dette nivået, sier Mourinho, og svarer på spørsmålet selv:

– Juventus er mestere i Italia i sju år. Jeg tror de har vunnet sju år på rad. To Champions League-finaler i løpet av de fire siste årene, og likevel er de ikke fornøyd med de spillerne de har, fortsetter Mourinho, før han slår fast:

– De ønsker mer, de ønsker mer. De hadde Gonzalo Higuain, Mario Mandzukic, Paulo Dybala, de ønsket mer. De ønsket seg Ronaldo. De hadde Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Danieli Rugani, og de var likevel ikke fornøyd, de ønsket seg mer. De ønsket Bonucci og de går for de beste spillerne i verden, konkluderer han.

José Mourinho brukte rundt 680 millioner kroner på tre nye spillere i sommer, men lyktes ikke med å hente en ny midtstopper til Old Trafford.

Med Fred på benken, Diogo Dalot ute med skade og reservekeeper Lee Grant på tribunen var ingen av Mourinhos sommersigneringer på banen mot Juventus.

Men totalt har Mourinho brukt over tre milliarder kroner på nye spillere siden han overtok som manager i Manchester United i 2016.

Mourinho ønsker mer
Portugiseren lar det imidlertid skinne gjennom at det ikke er nok.

– Store klubber, både nå og i tidligere år, har et stort ønske om å ha en stor fremtid og gjør alt de kan for å vinne. Jeg sier ikke bare Champions League, jeg tenker også på trippelen. Det er det de ønsker, for vanligvis vinner de serien i den hjemlige ligaen, konstaterer Mourinho.

Romelu Lukaku, som ble hentet for rundt 800 millioner kroner fra Everton i 2017, har nå spilt åtte kamper på rad uten scoring.

Mourinho innrømmer at han er bekymret for angriperens måltørke.

– Jeg ønsker ikke å kritisere ham, spilleren er en fantastisk profesjonell og ønsker alltid å gjøre alt han kan. Men jeg må være enig i situasjonen slik den er nå ikke er hyggelig, sier Mourinho.