To Zucca-scoringer da Rangers brøt forbannelse

Mats Zuccarello scoret sine to første mål denne sesongen.

Mats Zuccarello sto bak to av målene da New York Rangers vant 5-2 mot Florida Panthers i NHL tirsdag.

Etter åtte kamper hadde ikke Rangers vunnet i ordinær tid. Men i sesongens niende kamp ble forbannelsen brutt da New York-laget tok imot Panthers i Madison Square Garden.

Også nordmannens måltørke etter åtte målløse kamper er over. Han sto foran kampen med seks assist.

– Det var stort. Vi hadde en dårlig første periode, men å få et mål i undertall ga et enormt løft for laget, sa Zuccarello til NHLs hjemmeside som forklaring på omvandlingen.

Fart i Zucca-rykter
Zucca-målene kom foran en tribune full av speidere. Nordmannen er en av de heteste trade-objektene til blåtrøyene. Han er inne i sitt siste kontraktsår og hever en betydelig lønn.

– Jeg har vært her lenge og har et godt forhold til fansen. Jeg elsker å være på isen her, være i New York. Dette har vært laget mitt hele karrieren, så jeg har selvsagt mye kjærlighet til byen, fansen og denne bygningen. Det er et privilegium å spille for dette laget, sier Zucca ifølge New York Post.

Svenske Mika Zibanejad var også blant Rangers' målscorere. Han roste Zucca etter kampen.

– Han er en slik spiller som gjør alle rundt seg gode, og det merket man godt i dag, sa Zibanejad til det svenske nyhetsbyrået TT.

Zuccarello svarte spøkefullt at han har betalt svensken for akkurat den kommentaren.

– Etter den dårlige åpningsperioden, snakket vi sammen og kom på isen mer sultne og vi spilte mer fysisk, sa Zuccarello.

Havnet bakpå
​Kampens første mål ble satt av Florida Panthers-spilleren Vincent Trocheck i første periode. Men i midtperioden ble kampen forvandlet til en målfest for hjemmelaget.

Tre minutter etter første pause sørget Mika Zibanejad for Rangers' første scoring i New York-arenaen. Målet kom i undertall.

Elleve minutter ut i perioden kom Zibanejad med en assist til Zuccarello, som sørget for hjemmelagets andre mål. Ikke mindre enn fem minutter senere kom Zibanejad med nok en nettkjenning og sørget for Rangers tredje mål i kampen.

Under et og et halvt minutt ut i tredje og siste periode sørget Zuccarello for 4-1 til Rangers.

Mike Hoffmann reduserte drøye ti minutter ut i tredje periode for Panthers, før Rangers-spilleren Kevin Hayes signerte hjemmelagets femte og siste scoring ett minutt før periodeslutt.

Zuccarello fikk 19 minutter og 46 sekunder på isen.

Rangers' to tidligere seire i sesongen har kommet etter forlengning eller på straffer.

Nordmannen og Chicago Blackhawks-spilleren Andreas Martinsen var ikke med i troppen da laget hans slo mot Anaheim Ducks med 3-1. Martinsen har den siste tiden slitt med en ryggskade.