Cristiano Ronaldo er i høst blitt saksøkt av amerikanske Kathryn Mayorga, som hevder den portugisiske fotballstjernen voldtok henne på et hotell i Las Vegas i 2009.

Juventus gikk på oppsiktsvekkende vis ut og ytret støtte til spilleren som de betalte nesten én milliard kroner for i sommer.

– Foreløpig er det ord mot ord i denne saken, og kanskje er det naturlig at de gir Ronaldo full støtte. De er på en måte programfestet til å gjøre det, men det er en potensiell katastrofe, for de hentet Ronaldo for nettopp å skifte maktbalansen i Fotball-Europa og kanskje vinne Champions League. Det er den store storyen i Fotball-Europa utenfor banen, sier tidligere landslagskaptein og TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

BESTE LAGKOMPIS: Ryan Giggs (til høyre) holder Cristiano Ronaldo (t.v.) som den beste spilleren han spilte med.
BESTE LAGKOMPIS: Ryan Giggs (til høyre) holder Cristiano Ronaldo (t.v.) som den beste spilleren han spilte med. Foto: Andrew Yates

– Det handler også om TV-inntekter i Italia, som for eksempel ligger langt bak England. Ronaldo skulle trekke interesse og penger fra Asia og USA. Det er mye greier oppi gryten, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Cristiano Ronaldo har flere ganger benektet voldtektsanklagene, senest på mandagens pressekonferanse før møtet med Manchester United tirsdag.

– Jeg ble ganske overrasket over at han møtte på pressekonferansen. De snakker vanligvis bare om fotball, men han klarte seg bra og han ser ut til å være trygg på seg selv, sier tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs som gjest i TV 2s Champions League-studio.

Ronaldo regisserte det avgjørende målet til Paulo Dybala i 1-0-seieren mot gamleklubben Manchester United.

Giggs, som spilte seks sesonger sammen med Ronaldo i Manchester United fra 2003 til 2009, tror Ronaldo klarer til å levere på banen, til tross for at de alvorlige beskyldningene henger over portugiseren.

– Han er definitivt tøff mentalt. De siste ukene har han scoret mål, og du må være tøff når du spiller i Real Madrid. Han fikk mye kritikk der også. Han har en mental kapasitet til å komme seg gjennom dette. Det vil være en test for ham, sier Giggs.

Manchester United-legenden mener Ronaldo har noen helt spesielle evner.

– Jeg har sagt at han er den beste spilleren jeg har spilt med, men han er også den mest profesjonelle jeg har spilt med. Det han kan gjøre er å forberede seg på best mulig vis. Trene, sove og spise, og så har han talentet. Det er slik jeg opplevde Ronaldo. Han forberedte seg til trening og kamp på en måte ingen andre gjorde, sier Ryan Giggs.

Politiet gjenopptok etterforskningen av voldtekstanklagen tidligere i høst.