SMITTET: Petter Northug er isolert fra de norske løperne. Han bor nå på hotell med Russland, Finland og Dario Cologna.
SMITTET: Petter Northug er isolert fra de norske løperne. Han bor nå på hotell med Russland, Finland og Dario Cologna. Foto: Junge, Heiko

Russerne reagerer på at Norge flyttet syk Northug til deres hotell

– Det er altså ikke så nøye at han smitter oss, sier Russlands landslagstrener Markus Cramer til TV 2.

Natt til i går ble Petter Northug jr. syk. Noe av det første landslagsledelsen gjorde var å isolere Northug fra de andre løperne.

– Det er litt overraskende at Norge flyttet han hit hvor vi bor. De vet at her holder Russland og Finland til, og i går kveld kom også Sveits med Dario Cologna. Dersom det er frykt for at Northug kan smitte andre så er jo dette rart. Det er nok av andre hoteller i dalen her, mener Russlands landslagstrener Markus Cramer.

Cramer reagerer også på at en syk løper flyttes opp og ikke til et lavere sted når det gjelder høyde over havet for å bli frisk igjen.

– Vi hadde også en løper som ble syk under oppholdet her i Val Senales. Han ble flyttet fra 2000 moh. og ned til Naturns på snaue 600 moh. Jeg er ikke lege, men har hele tiden trodd at det var normalt ved sykdom, sier Cramer til TV 2.

På hotellet som den norske ledelsen sendte Petter Northug jr så kryr det av langrennsstjerner: Sergej Ustjugov, Iivo Niskanen, Krista Pärmäkoski og i går kveld sjekket altså Dario Cologna inn, ifølge Cramer.

TV 2 har stilt landslagslege Øystein Andersen noen spørsmål om saken.

– Hvorfor ble en syk Northug flyttet lenger opp i høyden?

– Hensynet til at Petter fikk være på samme hotell som sine foreldre, samt muligheten for å raskt få han til annet sted, ble prioritert. Ny vurdering i dag, sier Andersen.

Etter å ha sett nærmere på saken, beklager nå Andersen.

– Da Petter ble syk tok vi hensyn til at han fikk være på samme hotell som sine foreldre, samt muligheten for å raskt få han til annet sted, sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet Langrenn, Øystein Andersen, i en pressemelding.

– Petter har vært helt isolert på eget rom. Jeg forstår at noen kan reagere på at det bor andre løpere på hotellet, og det beklager jeg. Vi tar hensyn til det og flytter han til et annet hotell så fort som mulig, sier Andersen.

Han forteller at Emil Iversen er isolert på hotellet hvor resten av den norske troppen bor. Andersen har ikke svart på spørsmålet om det ikke er så nøye at Northug eventuelt skulle smitte de utenlandske konkurrentene.