Storhamar til topps etter storseier

Storhamar tok seg tilbake til tabelltopp i eliteserien ishockey med en ny solid seier over Frisk Asker. Søndag ble sifrene 7-2.

TIL TOPPS: Storhamar med ny storseier over Frisk Asker. Foto: Hagen, Fredrik

Patrick Thoresen var tilbake etter tre kampers karantene. Storhamar gikk hardt ut og hadde satt to pucker bak Frisks Nicklas Dahlberg før det var gått fem og ett halvt minutt. Eirik Salsten og Simen André Edvartsen sto for målene.

Mats Frøshaug avsluttet et flott Frisk-angrep med å reduserte til 1-2 før første periode var over.

Storhamar gikk tidlig opp til 3-1 ved Martin Rønnild, mens Victor Granberg skapte ny spenning da han reduserte til 2-3. Så røk Frisk-veteranen Anders Bastiansen på en utvisning og etterfølgende 10 minutter for en tøff takling.

Dermed fikk Storhamar og Patrick Thoresen muligheten og koblet grepet om kampen. Han assisterte Victor Svensson fram til 4-2 i et overtallsspill. Thoresen hadde også regien da Robin Dahlstrøm økte til 5-2.

Svensson var framme og økte til 6-2 i tredje periode, mens Mikael Zettergren endte ydmykelsen med å banke pucken i mål.

Stjernen hadde ingen større problemer med å slå tabelljumbo Ringerike med 5-2. Litt av overraskelsesmomentet som laget fra Ringerike sto i innledningen av sesongen var ikke til stede. Det er ingen som lenger undervurderer Martin Boorks mannskap.

Med seieren økte Stjernen avstanden ned til Manglerud Star og Ringerike til 8 poeng.