Henrik Ingebrigtsen nær nedløpt av hund: – Hadde blitt ramaskrik

Henrik Ingebrigtsen registrerte ikke den løpske hunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ingen tv-overføring fra Hytteplanmila lørdag formiddag, men da TV 2 så gjennom opptakene etter løpet, dukket det opp noe som kunne blitt en dramatisk episode.

Om lag åtte kilometer ut i løpet var det en tilskuer med hunden i bånd som sto langs veien og tok bilde med mobilen.

– Hadde tatt seg ut

Da teten med Henrik Ingebrigtsen i spissen løp forbi, så satte bikkja etter eldstebror Ingebrigtsen og var bare noen centimeter unna å bli løpt ned. I siste øyeblikk oppdaget hundeeieren hva som utspilte seg og trakk hunden tilbake.

Også flere av følgesyklene var nær ved å kjøre ned bikkja.

– Hva er det du sier? Det hadde tatt seg ut om det hadde skjedd. Det hadde blitt ramaskrik, sier Gjert Ingebrigtsen når han får høre om episoden, og ler godt.

– Jeg tror ikke Henrik oppdaget det i det hele tatt, for han nevnte det ikke for meg etter løpet. Det var bra den ikke glefset til, humrer Gjert.

For det hadde vært ugunstig med et mulig bikkjebitt, i tillegg til stive muskler når de i dag er på reisefot.

På USA-flyet

Team Ingebrigtsen satte seg nemlig i dag på flyet til Flagstaff Arizona der de skal være i fire uker på høydesamling. Etter dobbeltseieren i går, er det en optimistisk gjeng som setter seg på flyet.

– Vi har nok aldri vært på et så høyt nivå rent kondisjonsmessig som vi er nå. Denne ti-kilometeren viser at vi nærmer oss toppen i Europa på kondisjon. Og det er der vi må være hvis vi skal kjempe om å bli best i verden på 1500 meter.

For Jakob Ingebrigtsen har ingen planer om å hvile på europamesterlaurbærene.

– Jeg tenker kun på å bli blant verdens beste løpere. Og det er en enorm motivasjon i treningshverdagen, sier Jakob til TV 2.

– Kan du ta medaljer i VM neste år?

– Ja, hvis jeg løper ned mot den beste tiden jeg gjorde i år, så kan jeg det. Jeg er medaljekandidat, men det er det flere andre som er også. Men det er det vi trener for. Å bli best i verden.

Derfor droppet Jakob både løpet i går på Ringerike, og prisutdelingen der han er nominert til to priser, blant annet årets utøver i Europa.

– Denne samlingen er viktigere. Så det går foran alt, sier han.