UENIG: Unai Emery er ikke enig med fansen som sier at det gamle Arsenal er tilbake. Foto: AFP/ Glyn Kirk.
UENIG: Unai Emery er ikke enig med fansen som sier at det gamle Arsenal er tilbake. Foto: AFP/ Glyn Kirk.

Arsenal-sjefen med klar beskjed til fansen: – Jeg er ikke enig med dere

Arsenal-manager Unai Emery vil ikke ta av selv om The Gunners har vunnet seks strake i ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Leicester på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra klokken 20.30.

Unai Emery fikk en tøff start som Arsène Wengers arvtaker da de tapte for Manchester City og Chelsea de første to serierundene.

Nå har den tidligere Sevilla- og Paris-Saint Germain-treneren fått sving på sakene på Emirates Stadium og Arsenal står med seks seiere på rad i Premier League. Det har fått Gunners-fansen til å synge «We've got our Arsenal back» (Gamle Arsenal er tilbake).

– Jeg er ikke enig i med reaksjonen til supporterne. Vi har mye å forbedre og en jobb å gjøre for å bli et sterkere lag, sier Unai Emery til Telegraph.

– Vi må stille oss høye krav. Supporterne kan godte seg over resultatene, men de må også forstå hva som er realistisk. De første 45 minuttene mot Fulham var ikke bra, vi må forbedre oss, sier Arsenal-manageren.

– For tidlig å vurdere

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker er enig med Emery og mener Arsenal har fremdeles mye å bevise, tross seks strake seiere. Alsaker peker ut hjemmekampen mot Liverpool 3. november som en nøkkelkamp.

– Arsenal har ikke hatt de tøffeste lagene i denne seiersrekken. Vi må nesten se etter oppgjøret mot Liverpool. Det blir den skikkelig store testen for Emery og Arsenal. I starten av desember skal de også møte Tottenham og Manchester United. Etter det får vi se om Emery har fått det fansen mener er «gamle Arsenal tilbake», sier Øyvind Alsaker.

Kommentatoren forstår optimismen til Arsenal-fansen.

– Det ser jo bra ut. Det er litt motsatt fra de vi så under Wengers siste periode. Nå er det høg intensitet og spillere som Alexandre Lacazette er i gang. Sånne ting smitter over på supporterne, sier Alsaker og fortsetter:

– Jeg er litt usikker på forsvaret derimot. Om Rob Holding og Shkodran Mustafi er gode nok. Der synes jeg at de andre topplagene har et langt bedre forsvar, men Arsenal skal ha all ære for prestasjonene så langt.

– Ligner på Pochettino

TV 2s fotballkommentator ser også paralleller mellom Unai Emery og Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

– Emery er en som tar tøffe valg. Ingen i laget er sikre. Han ser hva som skjer på trening og i kamp og tar valgene deretter. Det er litt mer som Pochettino. Under Wenger var det lettere å beholde plassen på laget, forteller Øyvind Alsaker.

En som ikke er sikker hos Emery, er Aaron Ramsey. Waliseren som har vært Arsenal-eiendom siden 2008 har ikke blitt enige om en ny kontrakt med The Gunners. Tross det, forventer Arsenal-sjefen at 27-åringen leverer.

– Jeg vil at han skal prestere som de andre spillerne. Sist startet han på benken, men hadde et godt innhopp. Om han starter mot Leicester eller blir benket vil jeg at han skal ha samme fokus. Det er ikke forskjell for noen av spillerne, sier Emery til Telegraph.

Om Emery og Arsenal skal ta sin syvende strake seier i Premier League, må de slå Leicester på Emirates. Det blir ikke lett, melder den spanske manageren.

– Det er en tøff og vanskelig kamp. Claude Puel har fått til et godt lag med en klar identitet. De er konkurransedyktige og har et virkelig godt lag. Hver eneste spiller og hele laget må være sterkere enn i forrige kamp mot Fulham, sier Unai Emery.

Arsenal-Leicester ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra klokken 20.30.