Nytt tap for Godset: – Det ser ikke ut til at de forstår hva de faktisk kjemper om

Strømsgodset kunne tatt med seg tre viktige poeng i oppgjøret mot tabelljumbo Sandefjord. I stedet nærmer de seg nedrykk.

Sandefjord - Strømsgodset: 2 - 1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

– De står i fare for å rykke ned – med en stall som burde kjempe om medaljer. Det ser ikke ut til at de forstår hva de faktisk kjemper om denne høsten.

Det er TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisens dom etter at Strømsgodset gikk på nok et tap. Denne gang for tabelljumbo Sandefjord.

Vertene fikk en kanonåpning da Mohamed Ofkir sendte Sandefjord i ledelsen etter kun fire minutter.

Kvarteret før slutt satte Rufo inn 2-0, og da så det tungt ut for gjestene. Eirik Ulland Andersens redusering 10 minutter før slutt nyttet lite.

– Sandefjord har hevet seg kraftig etter at de byttet trener, og nå er de ubeseiret i seks strake kamper. Det har riktignok vært mye uavgjort, men de er et veldig mye bede lag sammenlignet med det vi så i starten av sesongen, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

– Ser ut som et nedrykkslag
Like positiv er han derimot ikke når han omtaler Strømsgodsets prestasjoner:

– De ser ut som et nedrykkslag om dagen, og dette føyer seg inn i rekken av veldig svake presentasjoner de siste månedene, sier han.

Det er særlig én faktor Mathisen mener er avgjørende for problemene Godset nå befinner seg i.

– Det er mange gode fotballspillere i Strømsgodset, men de fungerer ikke sammen. Jeg ser ikke et lag verken offensivt eller defensivt. Det blir mye én og én, og derfor ligger de der de ligger på tabellen, sier han.

Godset sliter
Strømsgodset har ikke gått seirende fra en seriekamp siden 4-0 over Bodø/Glimt 5. august. Etter det har laget under Bjørn Petter Ingebretsen havnet nærmere og nærmere bunnstriden. Hvis Lillestrøm og Start tar poeng og Stabæk vinner søndag vil Drammens stolthet ligge på nedrykksplass.

– I morgen kveld kan Marcus Pedersen & co ligge på direkte nedrykk, og der kan de fort bli liggende også etter at sesongen er ferdigspilt. Det blir en spennende høst i Drammen, men av helt andre grunner enn vi alle hadde trodd, konstaterer Mathisen.

Suser
​Etter pause ble Tokmac Nguen satt innpå. Han sto bak det meste offensivt for gjestene. Sammen med Pedersen og Mos skapte de bøttevis av muligheter, men enten ordnet Johansen opp eller så gikk skuddet i en Sandefjord-forsvarer.

Sandefjord hadde også gode muligheter til å øke ledelsen sin, men Rufos avslutning gikk rett på Morten Sætra. Samme mann var derimot framme bare minuttet etter med et lavt skudd som havnet i mål. Dermed fikk gjestene fra Drammen det veldig tungt det siste kvarteret.

Drøye ti minutter før slutt viste Eirik Ulland Andersen sine lagkamerater hvordan det skal gjøres. Han banket inn reduseringen til 1-2 med på en skikkelig suser av en avslutning.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Lik TV 2 Sporten på Facebook