Mourinho tente på alle plugger: – Jeg hadde gått i tottene på ham selv

Manchester United spaserte mot seier. Så scoret Ross Barkley, fem minutter på overtid. Da brøt det ut fullstendig kaos på sidelinjen.

Se de dramatiske scenene i vinduet øverst!

Chelsea-Manchester United 1-2

José Mourinho og Manchester United så ut til å stå for en utrolig prestasjon da de snudde 0-1 til 2-1.

Så, fem og et halvt minutt på overtid, fikk Chelsea en dødball.

David Luiz headet i stolpen. Antonio Rüdiger headet returen rett på David de Gea, før Ross Barkley dundret returen inn i det åpne målet.

Da klikket det for José Mourinho på sidelinjen.

Marco Ianni, en av Maurizio Sarris assistenter, feiret det dramatiske målet foran ham. Da tente portugiseren på alle plugger, og sprang etter ham –nesten helt inn i spillertunnelen.

Mourinho forteller at både Ianni og Sarri var raske med å beklage etter skandalescenene.

– Sarri kom bort til meg med en gang og sa at han skulle løse det internt. Assistenten har allerede beklaget overfor meg, og jeg aksepterte det. Jeg ba ham om å glemme det. Jeg har også gjort mange feil i løpet av karriéren, sier portugiseren til Sky Sports.

Sarri vil ikke gå i detalj om hva han sa til Ianni, men slår fast at det var uakseptabel oppførsel.

– Vi var på gal side i denne situasjonen. Jeg håndterte det med en gang, forteller den italienske manageren til Sky Sports.

– Hadde gått i tottene på dem selv

I TV 2s Premier League-studio mener ekspertene at Manchester Uniteds manager har en god sak.

– Jeg skjønner veldig godt at Mourinho blir forbannet. Jeg hadde gått i tottene på ham selv. Det er utrolig nakent og provoserende. Det er så lavmål, raser Petter Myhre.

– Her blir det oppvask på Chelsea-kammerset. De greiene skal man ikke holde på med, følger Erik Thorstvedt opp.

Så, da gemyttene hadde fått roet seg og kampdommeren endelig kunne blåse av, feiret Mourinho på sedvanlig vis: Han holdt tre fingre opp i været til Chelsea-fansen for å markere hvor mange Premier League-titler han vant som deres manager.

Etter kampen går manageren ut mot gamleklubbens supportere.

– Jeg fikk ingen respekt av dem, men det er ikke mitt ansvar. Det jeg gjorde her i dag, kommer jeg til å gjøre i Madrid, i Milano og i Porto. Fansens reaksjon er ikke opp til meg, sier Mourinho til Sky Sports.

Svak start for United

Etter en sjansefattig start på kampen, var det en corner som måtte til for å bryte nullen på Stamford Bridge.

Willian slo inn. Antonio Rüdiger kom på et stormende løp, og stanget ballen kontant forbi David de Gea.

Markeringen var totalt fraværende.

– Nok en gang rakner United-forsvaret. Pogba er tre meter på etterskudd. Rüdiger får en enkel jobb, konstaterte Alsaker.

Ti minutter senere sprakk det igjen i de røde djevlenes bakre rekker. Plutselig ble Marcos Alonso spilt alene med keeper, og venstrebacken hadde et hav av rom. Bare et svakt førstetouch hindret at han fikk avsluttet.

– De henger ikke sammen defensivt

Før sidebyttet hadde José Mourinhos menn lite å svare med. Manchester United gikk i garderoben uten å ha notert seg for en avslutning på mål.

I pausen var TV 2s fotballekspert kritisk til det han hadde sett av de røde djevlene – både defensivt og offensivt.

– Det er vanskelig for Manchester United å skape noe som helst, sa Petter Myhre, før han fulgte opp:

– De henger ikke sammen defensivt. Og det er nøkkelen i en kamp som det her. Se hvor passive de her – det er ingen som er ordentlig oppi, og altfor store avstander.

United svarte

Bortelaget brukte bare ti minutter på å svare Chelsea etter en svak førsteomgang. Først tvang Juan Mata frem en god redning av Kepa Arrizabalaga.

United holdt trykket, og fikk slått ballen inn i feltet igjen. Den spratt via Jorginho og ned til Anthony Martial. Lynvingen hadde få problemer med å dundre ballen i mål på halv volley fra fem meter.

Da fikk bortelaget blod på tann, og hadde langt mer å by på enn hva de hadde i den dystre førsteomgangen.

Kvarteret før slutt driblet Juan Mata David Luiz opp i pølsebuen. Han spilte den til Marcus Rashford, som fant Martial på kanten av 16-meteren. Med en knallhard avslutning plasserte franskmannen den i hjørnet.

Så svarte Chelsea med det dramatiske overtidsmålet, og fikk forhindret at Maurizio Sarris første tap som Chelsea-manager.

Lagoppstillinger

Chelsea (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley) - Willian (Pedro), Morata (Giroud), Hazard.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Matic, Pogba - Rashford (Sánchez), Mata (Herrera), Martial (Pereira) - Lukaku.