NY KAMP: I kveld får Jürgen Klopp muligheten til å gjøre noe med den dystre statistikken når han møter sin bestekamerat, Huddersfield-manager David Wagner.
NY KAMP: I kveld får Jürgen Klopp muligheten til å gjøre noe med den dystre statistikken når han møter sin bestekamerat, Huddersfield-manager David Wagner. Foto: Paul Ellis

Forbauset Klopp: – Det vil jeg ikke at guttene skal lese

Statistikken mot nedrykksplasserte lag på bortebane er dyster lesning for Jürgen Klopp. I kveld står Huddersfield for tur.

Klokken 18.30: Se Huddersfield-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

– Hadde ikke du fortalt det til meg, hadde jeg ikke visst om det.

Slik svarer Jürgen Klopp når den britiske avisen Mirror legger frem Liverpools marerittstatistikk mot nedrykksplasserte lag på bortebane.

Siden den karismatiske tyskeren tok over Liverpool, har Merseyside-klubben spilt ni kamper av det slaget.

Og de har tapt fem av dem.

Forrige gang Liverpool vant borte mot et nedrykksplassert lag, var mot Aston Villa i februar 2016.

– Kan vi sette en sperrefrist på de tallene? Vi vil ikke at guttene skal lese dette før vi drar til Huddersfield, sier Klopp til Mirror.

– Jeg vet ikke hvorfor det skjer, legger han til, før han påpeker at Liverpool var uhyre nær seier da de ledet 2-0 borte mot West Bromwich i vår.

Advarer mot Huddersfield

Når Klopp og hans lag spiller i Yorkshire i kveld, er det enda et nedrykksplassert lag i vente. Huddersfield har fått en grusom start på sesongen: Ingen seire og tre poeng er summen etter åtte serierunder.

Likevel advarer Klopp mot et potensielt bananskall.

– Folk ser et lag som har tre poeng og har tapt de fleste kampene sine. Men analytikeren vår kom til meg og sa: «De er mye bedre enn du kan forestille deg». Jeg har fortalt spillerne mine at de må være klare for en veldig tøff kamp, for Huddersfield er faktisk i god form, advarer Liverpools manager.

Enorm skadeliste

Merseyside-klubben har hatt alt annet enn en optimal oppladning til kampen. Under landslagspausen har Liverpool-spillerne reist desidert lengst blant dem i toppen i Premier League.

Samtidig har Klopp fått fem spillere på skadelisten fra og med siste ligakamp mot Manchester City.

Nå ser det imidlertid ut til at Liverpool har kommet bedre ut av den kritiske skadesituasjonen enn først fryktet. Bare Naby Keïta er blitt erklært som uaktuell til kveldens kamp. James Milner, Virgil van Dijk og Mohamed Salah har alle trent med laget, og er klare så lenge de ikke får et tilbakeslag.

Sadio Mané er derimot regnet som usikker etter å ha blitt operert for et brudd i hånden.

– I øyeblikket har jeg ingen anelse om hva Sadio kan gjøre med en skinne på hånden. Vi får se hva han vil selv. Hvis han mener at han kan spille, så må jeg ta en avgjørelse om hvordan det ser ut, forklarer Klopp overfor Liverpools nettsider.

Klokken 18.30: Se Huddersfield-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!