Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern München står uten seier på fire kamper og er nummer seks i Bundesliga.

Kanskje ikke så rart at kritikken kommer mot klubben som har vunnet Bundesliga de siste seks sesongene, men lederne i storklubben inviterte fredag til pressekonferanse for å ta et oppgjør med kritikken fra tyske aviser.

– Spillerne våre er selvkritiske. Å stille spørsmål ved hele klubben så tidlig er ikke akseptabelt. Jeg vil alltid forsvare spillerne og trenerne, sier Bayern Münchens sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

– Det er på tide at Tysklands største klubb tar et klart standpunkt, sier klubbpresident Uli Hoeness.

– Vi i Bayern har besluttet at vi ikke lenger vil akseptere den siste tids mediedekning, sier styreleder Karl-Heinz Rummenigge, som også viste til den tyske grunnloven og at «menneskeverdet er ukrenkelig».

Slaktet eks-spiller

Uli Hoeness glemte imidlertid fort mye av budskapet, for på den samme pressekonferansen valgte klubbpresidenten å slakte Juan Bernat, som i sommer ble solgt til Paris Saint-Germain.

Tysk presse har vært kritisk til salget av den spanske venstrebacken.

KRITISERES: Juan Bernat, som i sommer gikk til Paris Saint-Germain.
KRITISERES: Juan Bernat, som i sommer gikk til Paris Saint-Germain. Foto: Matthias Schrader

– Da vi spilte mot Sevilla hadde Juan Bernat egenhendig skyld i at vi nesten røk ut av Champions League. Da besluttet vi å selge ham. Bayern ve og vel er ikke avhengig av Juan Bernat, sier Hoeness.

Samme mann har også tidligere i høst vært svært kritisk til Mesut Özil etter at han ga seg på landslaget etter VM.

At også det tyske landslaget er inne i en krise har ført til sterk kritikk av Bayern-stjernene Manuel Neuer, Mats Hummels og Jérôme Boateng.

– Jeg har ikke ord for hva jeg har lest om Neuer. Jeg vil gjerne minne dere på at Manuel har blitt kåret til årets målvakt i verdens fire ganger. Jeg har også lest at Hummels og Boateng spiller old boys-fotball. Kom igjen! Mange av disse spillerne har vært med å gjøre Bayern til en av de mest suksessrike klubbene i det siste tiåret, sier Karl-Heinz Rummenigge.

– Må tåle legitim kritikk

Oppgjøret har ikke blitt tatt godt imot av mange supportere og journalister.

– Legitim kritikk må man kunne tåle hvis du driver en klubb som Bayern, som ikke har vunnet på fire kamper og er på sjetteplass. Heldigvis finnes det også en artikkel i grunnloven som heter pressefrihet, skriver sportsdirektør i den tyske storavisen Bild, Matthias Brügelmann, etter pressekonferansen.

Niko Kovac ble ansatt som Bayern-trener før sesongen. Kroaten, som vant den tyske cupen med Eintracht Frankfurt forrige sesong, tok over etter Jupp Heynckes. Veteranen vikarierte etter at Carlo Ancelotti fikk sparken i fjor.

Bayern München ligger på sjetteplass i Bundesliga med 13 poeng etter sju serierunder. Det er imidlertid bare fire poeng opp til ledende Dortmund.

I Champions League er storklubben nummer to i sin gruppe med kun målforskjell bak Ajax. Laget har tatt fire poeng på to kamper før dobbeltoppgjør mot AEK Athen.​