– Det var problemer med vold, gjenger, våpen og dop

Tottenham-stjernen Lucas Moura åpner opp om oppveksten i tøffe kår hjemme i Brasil.

Se West Ham mot Tottenham på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag fra kl. 16.

Lucas Moura ble ingen umiddelbar suksess i Tottenham etter overgangen fra Paris Saint-Germain i januar, men denne høsten har brasilianerens karriere skutt fart igjen.

I august ble han kåret til månedens spiller i Premier League. Da hadde han blant annet vært med på å ydmyke Manchester United med to mål i en 3-0-seier på Old Trafford.

Til London Evening Standard forteller Lucas Moura om den tøffe oppveksten fra et belastet område i Sao Paulo, som lenge har lagt høyt på drapstatistikken i Sør-Amerika.

– Det var vanskelig da jeg var yngre, for det var problemer med vold, gjenger, våpen og dop. Jeg hadde venner som valgte et kriminelt liv. Noen sitter i fengsel, andre er døde. De valgte gal vei, sier brasilianeren til avisen.

Tottenhams hurtigtog forteller at fotballdrømmen ble hans redning.

– Sao Paulo er verre nå enn for ti år siden. Det er mer vold. Foreldrene mine og brødrene mine bor ikke lenger på samme sted som jeg vokste opp, men venner og søskenbarn er der fremdeles. Det kan være skummelt å besøke dem når jeg er hjemme i Brasil. På kvelden er det mange biltyverier. Situasjonen der er veldig skremmende, sier han.

Se Lucas Mouras to mål mot Manchester United i videovinduet øverst!

Lucas Moura innrømmer at han er bekymret for familien i hjemlandet.

– Foreldrene mine bor i et flott hus nå, men det er Brasil og Sao Paulo. Jeg tenker alltid på dem fordi det er farlig der. Det er så annerledes her, for du kan gå gatelangs om kvelden. Jeg tror på Gud beskytter min familie. Når jeg er inne i en dårlig periode, som da jeg nesten ikke spilte i de seks siste månedene i Paris, var Gud min struktur i livet, sier 26-åringen.

Tottenham betalte drøyt 260 millioner kroner for Lucas Moura fra PSG i januar. Den franske hovedstadsklubben hentet kantspilleren fra Sao Paulo for om lag 400 millioner kroner i 2013, men etter Neymars ankomst i fjor sommer ble Lucas Moura overflødig.

Lucas Moura har i høst også spilt seg tilbake på det brasilianske landslaget.