LA SEG FLAT: Åge Hareide skal ha beklaget overfor David Wagner etter de uheldige sitatene.
LA SEG FLAT: Åge Hareide skal ha beklaget overfor David Wagner etter de uheldige sitatene. Foto: NTB Scanpix

Premier League-manager i strupen på Åge Hareide

Åge Hareide har klart å hisse på seg Huddersfield-manager David Wagner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag klokken 18.30: Se Huddersfield-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Konfliktens kjerne er Huddersfield- og Danmark-stopper Mathias «Zanka» Jørgensen.

På mandag uttalte den 28 år gamle midtstopperen ambisjoner om å spille for større Premier League-klubber enn Huddersfield, overfor den danske avisen Fyens.

I samme sak ble Hareide sitert.

– Jeg mener absolutt at han kan ta steget til en større Premier League-klubb. Om noen managere spurte meg, ville jeg anbefalt dem å kjøpe ham dersom han får lov til å forlate Huddersfield, sa Danmarks landslagssjef til avisen.

Sitatet ble snappet opp av den Huddersfield-baserte avisen Examiner Live.

Og der av snappet opp av Huddersfields manager.

– Jeg ble veldig skuffet og sint da jeg leste de kommentarene. Vi vet alle at han ikke burde ha snakket om det, slår Wagner fast, ifølge Examiner Live.

– Han vet at det ikke var hans sak, akkurat som det ikke er min sak å snakke om hvor stor Danmark er som fotballnasjon sammenlignet med andre, legger han til.

Hareide skal ha gjort opp for seg.

– Han snakket med Olaf (Rebbe, Huddersfields sportsdirektør, journ. anm). I tillegg ringte han meg og beklaget, forteller den tyske manageren, og legger til at han nå er ferdig med saken.

– Jürgen liker å villede folk

På lørdag har Wagner og Huddersfield en knalltøff utfordring i vente i form av Liverpool, hvor Merseyside-klubben står overfor en potensiell skadekrise.

Det tror imidlertid ikke motstanderens manager noe særlig på.

– Jeg har kjent Jürgen lenge nok. Jeg vet at han liker å villede folk, sier en Wagner i det spøkefulle hjørnet, ifølge Huddersfields nettsider.

Jürgen Klopp og Wagners vennskap går nemlig langt tilbake.

Første gang de møttes, var da begge spilte i den tyske klubben Mainz på 90-tallet. Siden har Wagner vært Klopps forlover, mens Klopp er fadder til en av Wagners døtre.

I tillegg var Wagner en del av Klopps trenerteam i Borussia Dortmund.

Når de to bestekameratene på lørdag møtes for tredje gang i en offisiell kamp, kan altså Klopp være rammet av en skadekrise.

– Jeg vet at han liker å klage

Fra og med siste ligakamp mot Manchester City, har James Milner, Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Naby Keïta og Sadio Mané alle havnet på skadelisten. I beste fall for Klopps del rekker samtlige kampen.

I verste fall rekker ingen av dem den. Klopps bestekamerat har gjort seg klar for et av scenarioene.

– Jeg forventer at de fleste av spillerne hans kommer til å bli klare. Jeg har kjent ham lenge nok, og vet at han liker å klage etter landslagspausene, siteres Wagner.

Siste rapport fra England er at Salah og van Dijk er i rute til å rekke kampen. Milner, Mané og Keïta regnes som tvilsomme. Det melder den britiske avisen The Times torsdag kveld.

Forrige sesong tapte Huddersfield 0-3 i begge kampene mot Liverpool. Lørdag klokken 18.30 kan de få revansjen. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo!