PÅ TRENING: Det var vått og kaldt på torsdagens RBK-trening.
PÅ TRENING: Det var vått og kaldt på torsdagens RBK-trening.

Selger huset sitt i Trondheim

Nicklas Bendtner starter trolig mot Lillestrøm søndag. Samtidig er han i gang med å selge huset han kjøpte i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ting som kan tyde på at Bendtners tid i Rosenborg nærmer seg slutten. For Adressa melder torsdag at Bendtner er i ferd med å selge huset sitt i Trondheim.

Dansken skapte overskrifter da han kjøpte Trondheims dyreste hus – 18 millioner kroner – i mai 2017, men etter femten måneder er det allerede på vei til å bli lagt ut for salg.

RBK-ledelsen er ordknappe vedrørende betydningen av hussalget.

– Hvordan og hvor våre spillere bor, er en privatsak. Det er egentlig ikke noe vi har noe med, og har noen kommentar til, sier Rosenborgs organisasjonsleder Trond Alstad ifølge Adressa.

– Slike spekulasjoner er en del av det å være RBK-spiller. Det er alltid spekulasjoner rundt våre spilleres fremtid. Uansett. Også Bendtner. Det er en «never ending story», sier Alstad til avisen.

– Det er for stort

Selv avdramatiserer imidlertid Bendtner det hele overfor TV 2.

– Ikke hundre prosent sikkert at det blir et salg. Vi vil gjerne finne noe mindre. Det er litt stort. Det er kanskje litt for mange rom. Vi er bare to mennesker.

– Betyr det at du fortsatt blir i Trondheim?

– Ja, planen er å finne noe å leie. Men vi vet ikke hvor det blir ennå. Heller ikke hvorvidt det blir noe salg. Vi har ikke kommet så langt i prosessen ennå. Vi får se litt hva de neste månedene bringer.

For en uke siden ble det klart at Nicklas Bendtner tiltales for vold mot en taxisjåfør i København natt til 9. september. Torsdag gikk kjæresten Philine Roepstorff (26) ut i VG og pratet om den tøffe tiden, og hvorfor hun har følt behov for å støtte kjæresten. Overfor TV 2 takker Bendtner for støtten fra både henne og RBK.

– Støtten hennes betyr mye. Hun har vært der hele veien. Det samme har Rosenborg. Det har vært en enorm støtte. Det er viktig at man har mennesker rundt seg, spesielt når man er skadet, sier Bendtner.​

​Starter mest sannsynlig mot Lillestrøm

Dansken har stått over de siste RBK-kampene på grunn av skade. Han spilte sist mot Strømsgodset tilbake i august.

Spissen tilbragte landslagspausen i Cannes, men er tilbake i trening for Rosenborg, og aktuell til å starte søndagens kamp borte mot Lillestrøm. Selv er han svært selvsikker.

– Starter du mot Lillestrøm?

– Det får vi da virkelig håpe!

Rosenborg-trener Rini Coolen bekrefter overfor TV 2 at Bendtner skal starte.

– Mest sannsynlig vil han være tilbake mot Lillestrøm. Det er planen.

– Formen hans er veldig god, men han har ikke hatt anledning til å trene med oss på en god stund. Vi valgte ikke å risikere ham i den siste kampen før landslagspausen, og det tror jeg var klokt. Han ligger an til å starte mot Lillestrøm, sier Coolen som samtidig bekrefter at Rosenborg for første gang på lenge har en skadefri tropp.

Rettssak dagen etter semifinalen kan skape forviklinger

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, ville ikke kommentere tiltalen mot Bendtner for en uke siden, og begrunnet det med at hun var på ferie.

Rosenborgs daglige leder er tilbake på jobb, men fremdeles er hun svært lite snakkesalig overfor TV 2.

– Hva tenker dere om at han er blitt tiltalt?

– Det har vi ikke noen kommentar til.

– Hvorfor ikke?

– Ingen kommentar.

Saken er forhåndsberammet til 2. november. Det er dagen etter kveldskampen mot Start i cupens semifinale og to dager før hjemmekampen mot Odd i Eliteserien. Dyrhaug er imidlertid klar på at Bendtner skal spille semifinalen mot Start i cupen.

Det til tross for at Bendtner må møte i «Københavns Byret» allerede dagen etter. Det går ingen fly til København fra Trondheim etter kampslutt, og dansken må dermed mest sannsynlig sette sin lit til et grytidlig morgenfly fredag.

Rettslisten for den aktuelle datoen er ennå ikke publisert, men slike saker går normalt av stabelen på formiddagen. Skulle det oppstå forsinkelser kan dermed RBK-spissen risikere å gå glipp av sin egen rettssak.

– Bendtner spiller så fremt han er skadefri, sier likevel Dyrhaug bestemt og virker noe overrasket over spørsmålet.

– Hvordan løser dere logistikken?

– Det har jeg ingen kommentar til.​