MULIG PRISDRYSS: Prisene kan ramle inn for Jakob Ingebrigtsen.
MULIG PRISDRYSS: Prisene kan ramle inn for Jakob Ingebrigtsen. Foto: Ruud, Vidar

Gjert med klar beskjed: – Det er helt uaktuelt

Han er nominert til to prestisjepriser, men Jakob Ingebrigtsen nektes å dra på utdelingen av pappa Gjert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter sine to sensasjonelle EM-gull i Berlin, er Jakob Ingebrigtsen nå i finalen av kåringen av årets mannlige utøver i Europa, og nykommerprisen «Rising star».

18-åringen er stemt fram både av en jury og fansen.

Selve prisutdelingen, neste fredag, kommer han ikke til å være med på – selv om han er nominert til to.

– Helt uaktuelt

Det slår pappa Gjert Ingebrigtsen fast.

Med ettertrykk.

– Jakob er på treningsleir i USA da. Det er helt uaktuelt å reise tilbake til Europa da. Vi kaster ikke bort to dager på en galla, sier Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

– Den avgjørelsen er endelig. Selv om dere skulle få føringer på å stille opp?

– Ja, den er endelig.

Det er heller ikke aktuelt at noen andre i familien møter i hans sted.

– Nei, det bruker vi ikke tid på.

Forberedt på nei

TV 2 har ikke vært i kontakt med Jakob Ingebrigtsen selv etter at det ble klart at han er i finalen i den prestisjetunge kåringen. For en uke siden var han imidlertid forberedt på at han ikke kom til å dra på gallaen i regi av det europeiske forbundet.

– Da skal jeg etter planen være i Flagstaff. Og man avbryter ikke en høydesamling for å få en pris når man er så langt unna, sa Jakob Ingebrigtsen til TV 2 i forrige uke.

Men han syntes det var stas å være nominert.

– Å være nominert til en sånn pris er ikke noe mål man har, men det er helt klart stort å bli anerkjent.

Warholm stilte i fjor

I fjor vant Karsten Warholm prisen som årets «Rising star» Han var aldri i tvil om at han skulle dra på gallaen og eventuelt ta i mot prisen.

– Jeg må innrømme at jeg synes det er litt stas å få slike priser, og derfor var jeg ikke i tvil om å være med på utdelingen, fortalte Warholm til TV 2 etter utdelingen.

Warholm var blant kandidatene til årets mannlige utøver i Europa, men nådde ikke opp i årets kåring til tross for et sterkt EM, og en god sesong i Diamond League. Dermed kan Jakob Ingebrigtsen Ingebrigtsen hente hjem to historiske priser på samme kveld. Dog uten å være til stede.

Som årets utøver kjemper han mot svenske Armand Duplantis (stav), tyrkiske Ramil Guliyev (sprint), og franske Kevin Mayer (tikamp).

I finalen om å bli årets gjennombrudd, kjemper Jakob Ingebrigtsen nok en gang mot Sveriges Armand Duplantis, samt belgiske Jonathan Sacoor.