Thoresen førte Storhamar til nytt mesterligaeventyr

Kaptein Patrick Thoresen hadde den nødvendige rutinen og ledet Storhamar til videre spill i mesterligaen i ishockey med 6-2 over tsjekkiske Ocelari Trinec.

STORSPILTE: Storhamars Patrick Thoresen. Foto: Hagen, Fredrik
STORSPILTE: Storhamars Patrick Thoresen. Foto: Hagen, Fredrik

– Jeg er stolt over det vi gjør som klubb og som lag. Jeg blir varm om hjertet over at så mange spillere bidrar med så mye i dag, sier en smørblid Fredrik Söderström til TV 2.

– Det er en måte for oss å vise at norsk hockey går i rett retning. At vi får konkurrere med disse topplagene og gå videre, synes jeg er sterkt. Det tyder på at klubben har satset, følger suksesstreneren opp.

Storhamar måtte ha tre poeng for å ta seg forbi Djurgården og gå til cupspillet i CHL. Det svenske hovedstadslaget hadde tapt 1-5 for Tappara noen timere tidligere og ble stående på åtte poeng. Storhamar ble toer med sine ni poeng, mens Trinec-laget endte sist med fire. Tappara ble gruppevinner med 15 poeng.

– Det er en stor prestasjon for norsk hockey. Det er en strek turnering med et nytt format i år som gjør det enda vanskeligere å gå videre. De har kuttet ned drastisk på lagene og det er langt færre med enn for tre år siden. Vi har vært i en steintøff gruppe også så det er en sterk prestasjon, sier Patrick Thoresen til TV 2.

Laget fra Hamar tok seg til åttedelsfinale i mesterligaen for tre år siden. Da ble det stopp etter å ha møtt TPS Åbo over to kamper. Nå er det duket for et nytt mesterligaeventyr ved Mjøsa.

Effektivt overtall
Backen Lars Løkken Østli fulgte med opp i et overtallsangrep og scoret 1-0 på Joachim Jensens flotte pasning.

Martin Rønnild økte til 2-0 da han var våkent framme på en retur i et nytt overtallsspill.

Steffen Thoresen sendte Storhamar opp i 3-0 tidlig i midtperioden, mens Trinec reduserte til 1-3. Det tsjekkiske laget reduserte også en gang til, men en ny fulltreffer fra Storhamar og Aaron Irving ga ny to måls ledelse foran siste periode.

– Vi fikk en veldig god start og det var vel ikke noen nerve i kampen før de scoret 2-3-målet. Da begynte vi å kjenne presset, sier Thoresen.

– Kampen i Tappara, hvor mange oppdateringer fikk dere under veis?

– Vi hørte det var 3-1, men da var det mye igjen av kampen. Så fikk vi høre at det stod 4-1 og da var det bare å gønne på.

Mesterligamotstanderne skal trekkes førstkommende fredag.

– Jeg håper på Zürich eller noe, jeg. Det hadde vært gøy, sier 34-åringen.

Smil
Patrick Thoresen hadde to assist på de fire første målene, men satte selv 5-2 i et overtallsspill. Da satt smilene løst blant publikum som storkoste seg.

Lillebror Steffen ville også sette sitt preg på kampen, og i kjent stil kjempet han inn 6-2-mål. Det var hans andre mål for kvelden.

Da kom også smilet fram hos pappa og landslagssjef Petter Thoresen.

Brødrene Thoresen var tydelig spillesugne. Det to sto begge over Storhamars kamper mot Ringerike og Lillehammer i forrige uke på grunn av suspensjoner. Torsdag er derimot Steffen tilbake mot Vålerenga, mens Patrick har en kamp igjen å sone av sin karantene.

(©NTB/TV 2 Sporten)