SPURTESS: Fernando Gaviria spås å bli en av rytterne å regne med i årene som kommer, og allerede har 24-åringen vist hvilket enormt potensial han har med to etappeseirer i årets Tour de France, samt flere topp-plasseringer i store ritt forrige sesong.
SPURTESS: Fernando Gaviria spås å bli en av rytterne å regne med i årene som kommer, og allerede har 24-åringen vist hvilket enormt potensial han har med to etappeseirer i årets Tour de France, samt flere topp-plasseringer i store ritt forrige sesong. Foto: Marco Bertorello

TV 2 erfarer: Superspurter blir klar for Kristoffs lag

Etter det TV 2 kjenner til blir Fernando Gaviria klar for UAE Emirates. I tillegg tar han med seg flere fra opptrekkstoget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For halvannen uke siden meldte italienske Gazzetta dello Sport om at Gaviria er på vei bort fra Quick-Step Floors ett år før kontrakten hans går ut.

De første ryktene oppstod som følge av at Quick-Step slet med å finne seg en ny hovedsponsor, og at Gaviria måtte ut av stallen for å kutte kostnader.

Nå har det belgiske laget kunngjort at de har funnet seg en ny hovedsponsor.

Gaviria blir likevel klar for Alexander Kristoffs lag, UAE Emirates, etter det TV 2 kjenner til.

I tillegg tar han med seg flere ryttere fra Quick-Step-lagets eminente opptrekkstog.

– Jeg har ingen kommentar før øyeblikket. Jeg vet heller ikke noe om det, skriver Alexander Kristoff i en SMS til TV 2.

– Veldig irriterende

Det belgiske lagets sjef medgir overfor Het Laatste Niuews at de kanskje må gi slipp på spurtstjernen.

– Det er ingen klarhet i øyeblikket. Det gjør det veldig irriterende at vi fikk sponsoravtalen så sent, sier Quick-Step-sjef Patrick Lefevere til den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Per dags dato er Kristoff lagets hovedspurter. Det vil etter alt å dømme forandre seg med Gaviria inn i stallen.

– Jeg ville følt meg veldig truet om jeg var Kristoff, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd da Gazzetta meldte om saken.

– Det er klart at dersom dette er tilfellet, så er han en stor trussel til Kristoffs spurtmuligheter i de store løpene. Som Tour de France, la den tidligere spurtkongen til.

– Alex vil nok spille andrefiolin

I likhet med Kristoff er Gaviria en solid spurter, men også en utmerket klassiker-rytter. Kolombianeren noterte seg for en femteplass i fjorårets Milano-Sanremo – plassen bak Kristoff. Man hadde derfor store forventninger til hva Gaviria kunne levere i Flandern rundt og Paris-Roubaix, men en skade gjorde at kolombianeren måtte stå over de to monumentene.

– Da blir det en dobbeltmulighet med Gaviria og Kristoff. Han har vist at han kan henge med over de siste bakkene i Milano-Sanremo. Kommer de inn i spurten samlet, er nok Gaviria raskere. I et sånt type løp vil nok Alex spille andrefiolin, sa Hushovd.