Petter Northug jr sammen med Vidar Løfshus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Petter Northug jr sammen med Vidar Løfshus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg er ikke fornærmet

Sportssjefen i langrenn Vidar Løfshus er totalt oversett i boken til Petter Northug jr. Løfshus er faktisk ikke nevnt en eneste gang.

– Jeg er mer opptatt av hva Petter presterer til vinteren enn hva som eventuelt står i denne boken, sier sportssjefen i langrenn, Vidar Løfshus.

– Boken er er på 247 sider, du og Northug har hatt noen feider, men du er ikke nevnt i det hele tatt i boken, er du fornærmet?

– Nei, nei, og det du snakker om nå er historie...

Nettopp. Boken heter "Min historie" og i Northugs skikarriere har det ikke manglet på feider mellom Northug og Løfshus. Det gikk så langt at Northug offentlig mente at Løfshus burde trekke seg. Siste krangel var i fjor da Northug på sin Instagramkonto sendte flere stikk til Løfshus og skiledelsen.

– Skal sportsjefen lese boken?

– Ja, det regner jeg med.

– Sist jeg så dere to sammen var under en intervalløkt opp en fjellside i Molde. Da så sportssjefen piggere ut enn Northug, er du bekymret for formen hans?

– Tja, jeg vet ikke om jeg er bekymret, men jeg er veldig spent. Han har nok et stykke igjen til toppformen.

– Petter Northug jr. har hatt en periode med motgang og manglende resultater, hva var grunnlaget for uttaket av han på landslaget, var det håp, tro, ønske om at han skal «finne seg selv» igjen?

– Ja, vi håper jo inderlig at han skal klare det. Og det er jo ikke lenger tilbake enn i VM i Lahti i 2017 at han leverte toppløp.

– Helt ærlig, tror du Northug kan vinne skirenn igjen?

– Ja, det er fullt mulig, men han har en jobb å gjøre.