Foto: Åserud, Lise

Northug om eks-kjæresten: – Hun var langt utenfor min liga

Petter Northug jr. forteller åpenhjertig om sin drømmedame.

«Jeg visste en ting, skulle jeg få selvtillit til å sjekke henne opp, måtte jeg vinne mange skirenn. En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel.»

Kompliment

Dette er Petter Northugs egne ord om sin første forelskelse. Han vier Rachel Nordtømme stor oppmerksomhet i boken «Min historie».

– Drømmedame, det var litt av en beskrivelse?

– Hehe, jeg får ta det som flott kompliment, men dette er jo bare en klisje, sier Rachel Nordtømme til TV 2.

Hyller Rachel Nordtømme

Northug vant iallfall såpass med skirenn at det endte med at de to ble et par. Og Northug hyller henne i boken.

PRATER OM EKS-KJÆRESTEN: Petter Northug hyller Rachel Nordtømme i sin nye bok. Foto med tillatelse fra Pilar forlag. Fra boken «Min historie. Northug» av Jonas Forsang.
PRATER OM EKS-KJÆRESTEN: Petter Northug hyller Rachel Nordtømme i sin nye bok. Foto med tillatelse fra Pilar forlag. Fra boken «Min historie. Northug» av Jonas Forsang.

«Rachel forstod meg. Hun drev fortsatt aktivt som fridrettsutøver, hadde søster som holdt på, og hun hadde en far som var engasjert og stilte krav. Hun visste hva jeg gikk igjennom, hun lot meg få fokusere på det jeg drev med. Og jeg åpnet meg for henne. På en annen måte enn jeg hadde åpnet meg for noen andre. Rachel forandra meg.»

– Jøsses, dette var mye, Rachel Nordtømme?

– Petter var enten på eller av. I perioder han var toppidrettsutøver og var i perioder veldig fokusert på å bli best mulig. Ellers så ga han mye av seg selv og var en flott gutt.

Langt unna drømmemannen

Northug beskriver seg selv som ganske sær, langt unna en drømmemann på denne tiden:

«Jeg var aldri på fest, aldri ute og møtte folk. Jeg var i bobla mi. Jeg skjønner at det ikke kan ha vært enkelt å være sammen med meg.»

– Jeg opplevde det ikke som vanskelig å være sammen med Petter. Han er lett å lese. Jeg forsto kjapt hvor jeg hadde han med tanke på hva han var opptatt av, forklarer Rachel Nordtømme.

Hun var viktig for Northug

Etter hvert tok forholdet mellom Petter Northug og Rachel Nordtømme slutt. Men det har vist seg i ettertid at Rachel Nordtømme var viktig for Northug, selv etter at forholdet var over, som under VM i Oslo:

«JEG VILLE SE HENNE. Jeg var midt i det viktigste mesterskapet i karrieren. Fortsatt hadde jeg ingen i livet mitt som var nærere meg enn henne. Og jeg trengte noe annet. Noe som ikke handlet om ski.

Vi avalte å møtes om kvelden. Klokka halv ti gikk jeg ut av hotellet, småjogga bortover og inn i Voksenkollveien. Der stod hun og venta. Og smilte.

Vi løp ved siden av hverandre innover i skogen. Vi sa ikke noe særlig. Det var ikke mye å si.»

Henne var Rachel Nordtømme.