SNAKKER OM FORHOLDET: Aylar Lie og Petter Northug møttes flere ganger etter VM i Oslo i 2011.
SNAKKER OM FORHOLDET: Aylar Lie og Petter Northug møttes flere ganger etter VM i Oslo i 2011. Foto: Scanpix/montasje

Northug: – Aylar var gravid, men jeg var ikke faren

I boka "Min historie" kommenterer Petter Northug jr. for første gang forholdet til Aylar Lie og ryktene om at hun tok abort.

Petter Northug jr. forteller at han møtte Aylar for første gang i Oslo natten etter at han hadde vunnet gull på femmila under VM i 2011.

Northug jr. innrømmer at han var sammen med Aylar flere ganger etter VM-natten. Da dette skjedde, fikk forholdet mellom skistjernen og den profesjonelle pokerspilleren mye oppmerksomhet. Og i kjølvannet kom også ryktene.

Og om ryktene rundt Aylars abort har Northug dette å si i boken:

– Jeg hadde møtt Aylar noen ganger siden festen etter VM, og det dukka opp en del oppslag i avisene om at vi var et par. Hun stilte opp i Det Nye og fortalte at hun hadde tatt abort. Men journalisten hadde skrevet det på en måte hvor man ikke skjønte om det var NN (personen er navngitt i boken) eller jeg som var faren. Det skal journalisten ha for. Det var et finurlig grep. Jeg ville aldri i livet sladra om hvem som var faren, selvfølgelig. Aldri. Men jeg kan si såpass som at det ikke var meg, skriver Northug i boken ført til pennen av Jonas Forsang.

Faksimile.
Faksimile.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Aylar Lie, men hun har ikke svart på våre henvendelser.

Han sier også i boken at etter VM forandret hans forhold til kvinner seg.

– Da jeg vokste opp, hadde jeg aldri draget, men etter VM kunne jeg nærmest ikke gå inn døra på et utested uten å få tilbud. I løpet av minutter kom som regel første jenta bort og spurte om vi skulle dra hjem til henne. Eller det kom to jenter bort, og spurte om jeg ville ha med begge hjem. Etter hvert ble jeg helt nummen, ingenting ble spennende lenger. Fra å være helt isolert, fikk jeg plutselig alle muligheter.