ærlig petter northug i ny bok:

– Jeg visste det ville rakne

KOMMER MED BOK: Petter Northug lanserer denne uken boken "Min historie".
KOMMER MED BOK: Petter Northug lanserer denne uken boken "Min historie". Foto: Junge, Heiko
Petter Northug jr. tar et ærlig oppgjør med seg selv i boken «Min historie» og innrømmer for første gang at motivasjonen aldri ble den samme igjen etter jubeldagene under VM i Oslo for sju år siden.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skikongen har hele tiden benektet at det har skortet på motivasjonen, men nå forteller han altså sannheten til Jonas Forsang i boken «Min historie».

Ny tidsregning

Da Petter Northug jr. våknet utpå dagen etter seieren på femmila i det han beskriver som sitt livs viktigste mesterskap, VM i Oslo i 2011, så startet nærmest en ny tidsregning:

«Den sulten som alltid hadde vært der, som jeg hadde våknet med hver dag siden jeg var liten gutt, var borte».

Ville leve livet

Han fortsatte å trene og gjorde det også veldig bra et par sesonger, kanskje mest på grunn av treningsjobben han hadde gjort før VM i Oslo i 2011.

Faksimile.
Faksimile.

«Det handlet ikke lenger om liv og død, det handlet om å ha det behagelig. Jeg trente fortsatt, men ikke som før. Alt jeg ville var å kaste fra meg det seriøse og bare leve litt. Jeg ville kjenne hvordan det det å leve litt. Men jeg visste det innerst inne. Det var bare et tidsspørsmål før alt det rakna».

Ville bli tilgitt etter fyllekjøring

Den skikkelige gløden og motivasjonen fikk han først igjen etter fyllekjøringen på våren 2014.

Han følte skam, og Northug ønsket å gjøre det bra i VM i Falun for å gjøre det litt godt igjen overfor alle han hadde skuffet gjennom å kjøre bil i fylla.

Hva nå?

Etter VM-et i Sverige i 2015, der han tok fire gull, har lite fungert, men han nekter å gi opp.

«Langrenn er ikke det viktigste i livet, men for meg er det alt. Det har vært det siden jeg har vært liten. Jeg har dedikert livet mitt til det, og det har gitt meg alt jeg har. Det fortsetter å gi, selv når det går dårlig. de må gjerne avfeie meg og si at det er over. De må gjerne gå gjennom resultatlista mi i fjor, og le av den. Men, det er bare én ting. Jeg har vært der før. Jeg vet hva som kreves. Så jeg fortsetter».

Fyllekjøringen

I selvbiografien forteller Northug også detaljert om hendelsesforløpet før, under og etter fyllkjøringen for 4,5 år siden, skriver NTB.

«Hodet mitt kastes framover, smeller inn i rattet og frontruta, alt blir svart. Men heller ikke det kan jeg huske. Jeg vet det fordi de senere fant deler av luggen min sittende fast i frontruta», skriver Northug.

Bildet av trønderens Audi A7, som var plassert langt inne i autovernet med knust front, gikk landet rundt etter ulykken natt til søndag i mai 2014. Northug krasjet ikke langt fra hjemmet sitt.

Ideen om å kjøre bil kom etter et nachspiel hvor det ble «drukket noe hjemmelaga fra Mosvik». Northug husker ikke hvorfor han bestemte seg for å sette seg i bilen. Det siste han husker er at det bare var han og kameraten Christian igjen på nachspielet, litt over klokken fire.

Northug gikk og la seg, men ble vekket av Christian.

«Og da ble jeg irritert. Jeg var full og trøtt og jeg tror jeg bestemte meg for at han fyren må kjøres hjem».

Det eneste Northug har et vagt minne om, var at han bremset.

Etter å ha krasjet rømte Northug hjem. Der ble han vekket av politiet. Etter å ha kjørt til legevakta ble han etter hvert satt på glattcelle. På det tidspunktet hadde han 1.65 i promille, skriver Northug.

Trønderen ble dømt til 50 dagers fengsel. Straffen sonet han med fotleke i sitt eget hjem.

Lik TV 2 Sporten på Facebook