Dramatikk i Mjøs-derbyet: – Synd det blir avgjort på den måten

Mjøs-derbyet mellom Storhamar og Lillehammer ble avgjort i sudden death, etter et omdiskutert mål.

Storhamar-Lillehammer 3-3

Det sto 3-3 i et intenst Mjøs-derby da Lillehammers Sondre Bergersen Bjerke gikk i isen og sendte Jens Jakobs alene med keeper.

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Han gjorde ingen feil, og dermed var det hjemmepublikumet som kunne juble for seier i derbyet.

Lillehammer mente imidlertid at Bjerke ble ulovlig hindret og fikk medhold av TV 2s kommentator.

– Det skulle vært tripping. Det er synd at det blir avgjort på den måten. Det skulle vært en utvisning, sa Eirik Johansen.

Men i stedet for utvisning fikk Lillehammer mål imot. Storhamar topper Get-ligaen etter de to poengene søndag.

Storhamar tok ledelsen

Med tre minutter igjen av første periode satt den for hjemmelaget. Robin Dahlstrøm styrte inn et skudd fra Joel Johansson i en overtallsperiode.

Halvveis ut i andre periode utlignet bortelaget etter en feil fra Storhamars Christian Larrivée. Lillehammer kom 2 mot 0 og Parker Bowles lot seg ikke be to ganger og banket pucken i buret.

– Lillehammer utnytter en grov Storhamar-feil. Det måtte komme, sa TV 2s kommentator Dima Smrinov.

Men ett minutt før pause tok Storhamar ledelse på nytt. Aaron James Irving fyrte til fra langt hold og pucken snek seg forbi en tildekket Lillehammer-målvakt.

Tredje periode ble et fyrverkeri. Under minuttet var spilt da utligningen satt for bortelaget. Irving la pucken i egen sone, men der sto Nick Dineen mutters alene og satte pucken i mål.

To minutter var bortelaget i ledelsen for første gang i kampen. Storhamars Andreas Aanonli Øksnes reddet på strek, men på returen sto Adrian Saxrud Danielsen og lirket pucken over streken.

Dermed måtte et sjokkskadet hjemmepublikum i CC Amfi innse at Storhamar var havnet under i Mjøs-derbyet.

Saltsten fikk endelig sin første scoring

Men syv minutter ut i perioden utlignet Eirik Salsten etter styring. Det var hans første scoring for sesongen. Løperen kom fra Stavanger Oilers før sesongen, men har ikke funnet veien til nettmaskene ennå.

– Der ble han kvitt noen kilo fra skuldrene sine. Vært i både OL og VM-tropp for Norge og ble hentet til Storhamar som en offensiv tilvekst. Det har vært tungt med elleve kamper uten scoring, sa TV 2s kommentator Eirik Johansen.

– Definitivt. Samtidig har han vært veldig god, og spesielt innledningsvis i sesongen, da han spilte i rekke med Thoresen. Han fikk mye skryt, sa Smirnov.

Kampen roet seg noe etter en forrykende start på perioden, og begge lag ble mer forsiktige i tilnærmingen. Lillehammer klarte ikke å utnytte at de spilte over tre og et halvt minutt i overtall, og dermed gikk kampen til spilleforlengelse.

Der var det Storhamar som trakk det lengste strået. Jens Jakobs avgjorde etter å ha kontret inn vinnermålet. Bortelaget protesterte til dommer, men fånyttes. De fikk imidlertid medhold av TV 2s kommentatorer.

– Det skulle vært en tripping. Det er synd at det blir avgjort på den måten. Det skulle vært en utvisning, sa Johansen.

Det var Sondre Bergersen Bjerke som avanserte i tre mot tre da han ble presset av Martin Rønnild som tydelig fikk køllen under skøytene på sin motstander. Pucken havnet hos Jakobs som var iskald alene med keeper.

De to poengene gjør at Storhamar topper tabellen. I den andre kampen som gikk av stabelen i Get-ligaen søndag vant Manglerud Star 4-2 over Ringerike.