Skåner landslagskompis: – Han tåler ikke å se blod

Markus Henriksen frykter at han kommer til å få et stort arr i pannen etter sammenstøtet med slovenske Luka Krajnc.

Mange fryktet det verste da Markus Henriksen gikk i bakken mot Slovenia etter bare to minutter.

Se den stygge hendelsen i videovinduet øverst.

Henriksen kolliderte med Luka Krajnc, og fikk seg et kraftig kutt i pannen. Nordmannen kunne likevel fortsette kampen, mens Krajnc ble kjørt på sykehuset.

Hevder Møller Dæhli ikke tåler å se blod

Dagen derpå går Henriksen fremdeles med «bandasjeturban». Det hevder han er for å beskytte lagkamerat Mats Møller Dæhli mot sterke inntrykk.

– Det går veldig bra ut i fra forutsetningene. Jeg fikk meg et solid kutt. Jeg ble knaskende på noen paracet og ibux for å få ned smerten i natt, men jeg føler meg fin.

– Jeg har sett hvordan det ser ut under turbanen. Men det er jo noen som besvimer av å se blod, sånne spillere som Mats Møller Dæhli, så det er viktig at jeg har på meg turban når jeg går rundt her på pressetreff. I tillegg er det bra for presset, slik at kulen ikke blir større.

– Bra Dæhli ikke spilte i går, da?

– Ja, det kan godt hende. Det var bra vi fikk lappet det sammen slik at sånne spillere ikke fikk se slike grusomme ting, sier en spøkefull Hull-kaptein.

Henriksen vil nok få et arr etter sammenstøtet, men det tar han med godt mot.

– Jeg vil nok få et godt arr, men heldigvis har jeg kjerring og barn, så jeg trenger ikke å tenke så voldsomt på det. Men det er ikke så verst å bli en småleken Harry Potter. De sa det var ganske dypt, så får vi nå se om doktoren gjorde en god jobb i å lappe det sammen. Hvis ikke må vi kanskje saksøke i ettertid, da.

– Det er ikke selvsagt så stas hvis jeg får et feit arr midt i pannen. Da må jeg nok gå mye med pannebånd. Det var ganske dypt, men det kunne vært verre.

– Ikke noe å spøke med

Far Trond Henriksen fulgte kampen. Han er selv kjent som en hardhaus og opparbeidet seg etter hvert kallenavnet «Rambo».

– Han var sikkert storfornøyd. Han liker nok at man spiller videre etter å ha fått en sånn smell. Det er jo sånn han har vært selv, sier Henriksen før han blir mer alvorlig:

– Men det er ikke noe å spøke med. Heldigvis følte jeg meg såpass bra at det ikke var noe problem. Og det medisinske gjorde en såpass god og grundig sjekk at det ikke var noen farlig. Jeg måtte legge sammen mye tall, men heldigvis er jeg god i matte, så jeg svarte rett.

– Du hadde fått hørt det i familieselskap hvis du hadde gått av banen?

– Det kan hende, hvis det bare var et lite kutt og jeg ikke hadde turt å spille videre. Men de var litt smånervøse de også akkurat da det smalt. Men heldigvis ble det bare et lite kutt.

Til tross for smellen bedyrer Henriksen at han er klar til dyst mot Bulgaria tirsdag.

– Men jeg beholder turbanen! ​