Derfor skjelte King ut «Moi»

Joshua King var ikke blid da pausesignalet lød på Ullevaal.

Se opptrinnet i videovinduet øverst.

Norge gikk til pause mot Slovenia med en 1-0-ledelse, men Joshua King var likevel alt annet enn fornøyd.

På vei inn i garderoben fanget TV-kameraene en rasende King i heftig passiar med lagkamerat Mohamed Elyounoussi.

Bournemouth-spissen var tydelig misfornøyd med at Moi ikke sentret til ham i angrepet like før pause.

– De bør spille meg

Konfrontasjonen var aldri fysisk, men venstreback Haitam Aleesami så seg likevel tvunget til å gå i mellom og roe gemyttene.

Etter 60 minutter var det King som valgte å prøve lykken istedenfor å sentre til en bedre plassert Moi. Da var det Southampton-spillerens tur til å slå oppgitt ut med armene og klage høylytt på sin Premier League-kollega.

Etter kampen var King rask med å avdramatisere situasjonen. Han la imidlertid ikke skjul på at han ble irritert.

– Når jeg tar hundre prosent sprinter i bakrom, og de vet hvor rask jeg er, og det er én mot én, så synes jeg at de bør spille meg, sier King til TV 2 etter kampslutt.

– Men slik er fotball.

Palermo-proffen Aleesami mener også det hele var udramatisk.

– De var litt uenige. Jeg gikk til begge to og sa drit i det, det er ikke noe dere kan forandre nå. Det var det, ikke noe dramatikk, sier han til TV 2, samtidig som han hevder at han ikke fikk med seg ordene som falt mellom de to.​

– Skulle gjerne sett han foran mål

Elyounoussi sier på side til TV 2 at han gjerne skulle sett King litt oftere foran mål, i stedet for ute på kanten.

– Han viste det i dag at han er god når han trekker seg ut på kant og kan utfordre. Det er bra vi har flere som kan gjøre det. Jeg skulle gjerne også sett han foran mål, for å score målene våre. Men jeg synes han gjør en god kamp, og vi måtte sette både ham og Tarik oftere opp i bakrom, de løper fra alle, uansett hvem de møter.

Han vil ikke lage noe nummer ut av krangelen.

– Det er vanlig at man diskuterer ute på matten. Jeg valgte noe, han ville noe annet, det ble en sjanse til slutt. Vi diskuterte hva vi kunne gjort annerledes, ikke noe mer enn det. VI er kompiser før og etter kamp uansett. Det er bare fint det, at man kan snakke sammen og avtale ting på banen.

Får støtte av Hangeland

Bournemoth-spissen får støtte av TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

– King har rett i at vi kan oftere legge en rolig «icing»-pasning i bakrommet og la han gå i sprintduell med forsvarerne. Det satt jeg på tribunen og så igjen og igjen. Noen ganger prøver vi nesten å spille for mye. Litt sånn mer direkte, ekkelt inn i bakrommet, så er jo han favoritt alltid.

Til tross for at det ikke ble scoring på spissen, gjorde King nok en god kamp i Norge-trøyen, og ble belønnet med en syver på børsen av TV 2s ekspert Jesper Mathisen.