Berge-erstatteren fikk drømmetreff: – Han har en deilig venstrefot

Det var nesten et år siden sist han startet på landslaget. Ole Selnæs (24) takket for tilliten med en drømmescoring som skaffet Norge tre poeng.

Se Selnæs' drømmetreff i vinduet øverst!

Norge-Slovenia 1-0

– Vi skal berømme Ole som kommer inn og ikke har fått starte så ofte. Det er den beste landskampen jeg har sett ham spille, sier Lars Lagerbäck til TV 2.

– Han var «outstanding». Det er det beste jeg har sett av ham. Ikke bare scorer han mål, han er god i oppbyggingsfasen og gjør den defensive jobben, roser Stefan Johansen overfor TV 2.

Markus Henriksen avslører at Selnæs varslet scoring i forkant.

– Han har skrytt veldig den siste tiden om at han har fått en litt mer offensiv posisjon i Saint-Etienne, og at han hadde blitt mer målfarlig, sier Henriksen – med et glimt i øyet – til TV 2.

– Var det overraskende?

– Veldig, svarer Hull-kapteinen glisende.

Matchvinneren erkjenner at han har fått litt mer frie tøyler i den franske storklubben, og forteller at trønderne på landslaget ofte står igjen for å skyte etter trening.

– Da kødder vi med at det er på tide at jeg scorer snart. Det går jo ett og et halvt år mellom hver gang jeg scorer. De fliret nok godt da jeg scoret, humrer Selnæs.

Første start på et år

Forrige gang Saint-Etienne-spilleren fikk sjansen fra start av Lars Lagerbäck, var i den grufulle treningskampen i Makedonia i november i fjor.

Mot Slovenia slapp han til fordi Sander Berge var sliten og ikke regnet som kampklar.

Fire og et halvt minutt på overtid vartet trønderen opp med en prestasjon fra øverste hylle. 24-åringen trikset ballen opp, og dundret den i mål på halvspretten med sitt dødelige venstrebein.

– Selnæs har en deilig venstrefot. Se hvor rolig han er, hvor kontrollert det er og hvor bra teknikk det er. Det er strålende utført, roser TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Øyvind Alsaker minnet om Barcelona-stjernen Ivan Rakitics drømmetreff mot Tottenham i Champions League like etter målet.

– Dette målet står ikke veldig mye tilbake. Det er et fantastisk mål av Ole Selnæs, lød det fra Alsaker i kommentatorboksen.

– Jeg fikk vist meg frem

Selv holder hovedpersonen noe tilbake etter å ha scoret sitt andre landslagsmål.

– Jeg traff godt. Men jeg må si at jeg har litt flyt, den går vel via ryggen til en motspiller. Men jeg kjente at jeg traff godt, sier Selnæs til TV 2.

Nå håper han å få mer spilletid av Lagerbäck.

– Jeg må bare gjøre det jeg kan hver gang jeg får muligheten. Spesielt i andreomgangen har jeg en del ball og fikk vist meg frem litt. Det gikk da greit, oppsummerer en beskjeden matchvinner.

Tre poeng var livsviktig for Lars Lagerbäck og co. etter tapet i Bulgaria. Norge er nå à poeng med bulgarerne, før forrige rundes overmenn møter Kypros på eget gress senere i kveld.

Stor Tarik-sjanse

Tarik Elyounoussi, som erstattet Bjørn Maars Johnsen fra start, kunne – og kanskje burde – gitt Norge en drømmestart før to minutter var gått.

Han snappet opp et løst tilbakespill, men avslutningen gikk midt i mål.

Den enorme sjansen var på ingen måte et tegn på hva de over 16.000 fremmøtte på Ullevaal hadde i vente resten av første omgang.

Utenom strafferop fra Joshua King etter han ble lagt i bakken, var ikke Norge i nærheten av å spille seg til store sjanser.

Inntil Ole Sælnes trikset ballen opp like utenfor 16-meteren og dundret den i mål med venstresleggen fire og et halvt minutt på overtid i første omgang.

Tarik uhyre nær

Nærmest før publikum hadde fått satt seg igjen etter pause, var Tarik Elyounoussi nære frempå. Igjen jaget han et løst tilbakespill.

Denne gangen taklet AIK-spissen den slovenske keeperen, men ballen snek seg like utenfor stolpen.

– Det er herlig jobbet av Tarik, kommenterte Brede Hangeland.

Utover i andre omgang fikk Norge mer rom å boltre seg i fremover i banen. Med 20 minutter igjen, var «Moi» utrolig nær da han fikk heade fra fem meter.

På tampen presset slovenerne Norge bakover i banen. De produserte noen halvsjanser, men fikk aldri testet Rune Jarstein ordentlig. Dermed kan Lars Lagerbäck glise for tre poeng.

Lagoppstillinger

Norge (4-4-2): Jarstein - Elabdellaoui, Hovland, Rosted, Aleesami - Johansen (Fossum), Selnæs, Henriksen, M. Elyounoussi (Linnes) - T. Elyounoussi (Maars Johnsen), King.

Slovenia (4-4-2): Belec - Skubic, Mevlja, Krajnc (Mitrovic), Jokic - Crnigoj (Ilicic), Krhin, Stulac (Bijol), Zajc - Bezjak, Sporar.