– Han løper for mye

Tarik Elyounoussi ble byttet av banen totalt utslitt mot Slovenia.

Norge-Slovenia 1-0

Etter 75 minutter var det nok i Tarik Elyounoussis 50. landskamp.

En utkjørt Elyounoussi lå på bakken og tok dype pust, mens fjerdedommernes lystavle kom opp med hans nummer.

– Jeg var helt kjørt, sier jubilanten til TV 2, men poengterer at det ikke var noe dramatikk av at han lå på bakken.

– Jeg så at jeg skulle bli byttet ut, så jeg tenkte at jeg fikk ta en liten hvilepause. Man merker at man ikke har trent hele uken.

Uvant problem

At den energiske spissen var tom for krefter var kanskje ikke så rart.

AIK-spilleren er mer i bevegelse enn de fleste andre. I enkeltes øyne for mye.

– Han har alltid vært en type som løper fryktelig mye. Jeg har alltid sagt at han løper for mye til å være spiss, sier fetter Mohamed Elyounoussi.

– Men i dag viser han aggressivitet og en vilje til å vinne kampen. Han blir totalt utslitt på slutten og måtte ut. Jeg syns både han og Josh gjorde en god kamp.

Hans seks år eldre slektning var nær ved å gi Norge ledelsen etter bare to minutter da han snappet opp et slapt tilbakespill.

I andre omgang tok løpingen hans nesten Slovenia-keeper Vid Belec på sengen, men blokken gikk utenfor.

– Litt bittert at det ikke ble mål, Tarik?

– Ja... Men det var nære på. Jeg syns generelt jeg legger ned en bra innsats. Det er det som skal ligge i bunn uansett. Enten så har man tur, eller så har man utur. Slik er det. Det viktigste var at vi vant.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var enig i at Tarik Elyonoussi gjorde en god jobb.

«Stor mulighet helt i begynnelsen av kampen, og Lagerbäck får se en spiss som jobber ekstremt hardt og som er veldig bevegelig. Det var nok akkurat det sjefen ville se, og om beina til Tarik er restituert i løpet av de neste dagene er det nok duket for King/Tarik også mot Bulgaria,» skrev Mathisen i sin spillerbørs.

Advarer mot skitne triks

Men det er forbedringspotensial.

– Vi skaper ikke de store farlighetene. Vi er nære på veldig mye, men jeg syns likevel det er mye positivt å ta med seg, sier Elyounoussi.

– Vi må sette opp både Josh og Tarik opp i bakrom. De løper fra alle, uansett hvem de møter, sier «Moi».

Før kampen mot Bulgaria tirsdag advarer Tarik mot å la seg provosere av motstandernes skitne triks, slik man gjorde i bortemøtet.

– Vi må ikke være med på det skuespillet de viste der nede. De la seg veldig mye og drøyde tiden. Jeg tror de kommer til å kjøre samme taktikk her på Ullevaal, sier Elyounoussi.

Slik sett ble kampen mot Slovenia en god test.

Flere ganger hadde de norske spillerne trolig en god sak for straffespark – Tarik selv like før 1-0 og ikke minst i den stygge smellen mellom Luka Kranjc og Markus Henriksen.

– Vi har snakket mye om det. Å holde fokus og ikke la det gå utover dommerne. Jeg syns vi taklet det veldig bra. Det er mye følelser utpå der. Ofte er det ikke lett å håndtere det, men jeg syns vi klarte det bra i dag.

PS: Bulgaria snudde kampen og vant 2-1 over Kypros lørdag. Møtet tirsdag blir en gruppefinale.