– Vi er ikke interesserte i å være kjendiser

Sønnene tror folks syn på Gjert Ingebrigtsen har endret seg etter TV-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VOLDSLØKKA (TV 2): Det krydde av mosjonister i parken på Voldsløkka da Team Ingebrigtsen hadde sin første fellesøkt i Oslo etter at Filip Ingebrigtsen offisielt meldte flytting til hovedstaden.

Liker ikke at at sønnen har flyttet til Oslo – se TV 2 Sportens reportasje øverst!

Og før intervalldragene, ble det klar beskjed fra Gjert Ingebrigtsen:

– Ikke vær drittsekker nå. Oppfør dere ordentlig!

– Ikke positiv

I TV-serien om Team Ingebrigtsen kom det tydelig fram at Gjert både ble irritert, og lei seg da Filip valgte å flytte fra Sandnes. Og selv om treningsopplegget nå er tilpasset at gutta bor i to byer, så har ikke det gjort opphavet mildere stemt.

– Nei, jeg var ikke positiv, er fortsatt ikke positiv. Men jeg er kreativ, sier Gjert.

– Jeg synes det er dumt at det har blitt sånn, fordi det krever mer av oss. De har så stort utbytte av å trene med hverandre. Alle tre er på samme nivå. Derfor velger vi å være både i vest og i øst, forklarer han.

Gjert Ingebrigtsens mildt sagt ærlige, og upolitiske korrekte væremåte har virkelig slått an hos millioner av TV-seere. Men skal vi tro sønnene, så har de verste scenene blitt klipt bort.

– Det er nok representativt det som er sendt, men de har nok tatt bort litt i begge endene. Både av det beste, og det verste, smiler Filip Ingebrigtsen.

– Det er vel bare vi som vet sannheten.

Storebror Henrik har en annen teori hvorfor enkelte seere på Twitter har foreslått «Gjert for president».

– Han kommer veldig godt ut av det, så jeg har mistanker om at han har hatt en finger med i spillet på redigering av dokumentaren, ler han.

Men samtidig roser han faren for å være helt ekte vare.

– Har han blitt høy på seg selv?

– Gjert har ikke endret seg. Men nå har han kanskje mer grunn til å være som han er. Han har alltid vært høy på seg selv. Men det er derfor vi er der vi er i dag, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Ikke kjendiser

Selv har Gjert Ingebrigtsen et avslappet forhold til suksessen. Både på banen. Og på TV.

– Det er klart. Vi ser jo at folk er på nikk med oss i langt større grad enn før. Det er naturlig, for vi bor i et lite land. Men vi har ingen interesse av å være kjendiser, men det gjør det kanskje litt enklere å være toppidrettsutøver hvis du er kjent, sier han

Oppmerksomheten de nå får fra TV-serien håper han kan omsettes i økte sponsorinntekter som igjen kan brukes til sportslig satsing. For det koster å drive hele teamet. Og pendlingen mellom to byer i Norge, og stadige treningsleirer i utlandet er ikke gratis.

– Jeg føler ikke at jeg har fått mer anerkjennelse etter TV-serien, men jeg føler at den jobben vi har gjort sammen som familie og team har fått en høyere respekt. Når folk ser hva som kreves år etter år, så tror jeg folk forstår mer.

– Har du blitt flau av noe som er vist?

– Jeg har bare sett første og siste episode, fordi jeg har skjønt at noen av episodene i midten kanskje ikke er så fordelaktige for min del. Men jeg blir ikke flau. Jeg må bare si at det jeg gjør kommer av et stort engasjement, og ingenting annet, sier Gjert.