Sverige-gjengen etter 0-0 mot Russland på bortebane. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
Sverige-gjengen etter 0-0 mot Russland på bortebane. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Fikk sjokkbeskjeden timer før kampstart: – Jeg tror at «Labbe» var med oss i kveld

Sverige-laget var preget etter dødsfallet til Labiont Harbuzi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland - Sverige 0-0

Det ble en spesiell kamp for det svenske laget torsdag kveld. Kun timer før kampstart kom den tragiske meldingen om at den tidligere U21-landslagsspiller Labinot Harbuzi (32) døde brått og uventet i sitt hjem.

Flere av de svenske landslagsprofilene hadde spilt sammen med det tidligere stortalentet.

En av dem er den tidligere Rosenborg-spilleren Mikael Lustig. Han spilte sammen med Harbuzi på U21-laget som tok EM-bronse på hjemmebane i 2009.

– Det er klart at det er tragisk. Det var sjokkerende nyheter at Labbe har gått bort. Vi er jo flere som har spilt med ham og som vet hvilken fantastisk person som har forlatt oss, sier Lustig.

Også Marcus Berg, Martin Olsson og Gustav Svensson spilte på det samme U21-landslaget. Jimmy Durmaz spilte også sammen med Harbuzi i Malmö.

– Selvsagt pratet vi om det. Det var tungt. Når man får slike nyheter, vet man ikke hvordan man skal reagere. Man går fra sjokk til tristhet, og samtidig skal man på et vis fokusere på kampen. Jeg tror at «Labbe» var med oss i kveld, sier Celtic-backen.

Selve kampen i Kaliningrad vil neppe gå inn i historiebøkene. 0-0-resultatet betyr uansett at Sverige tok sitt første poeng i Nations League. Russland leder gruppen med sine fire poeng, mens Tyrkia er på andreplass med tre.

– Vi er tilbake og ser ut som et bra fotballag igjen, sier Sverige-sjef Janne Andersson etter det målløse oppgjøret.