Island sjokkerte verdensmesterne, men Mbappé reddet litt av æren

Island lå an til en sensasjonell seier, men Frankrike fikset uavgjort etter at Kylian Mbappé kom inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike - Island 2-2

Erik Hamréns Island-mannskap fikk juling i de to første kampene under den svenske landslagssjefen. Men i privatlandskampen mot Frankrike viste islendingene at de fortsatt er kapable til å ta yppe seg store fotballnasjoner.

Island ledet 2-0 helt til det gjensto fem minutter, men i løpet av de siste fem minuttene fikset innbytteren Kylian Mbappé to raske mål for vertene.

Dermed endte det dramatiske oppgjøret i Guingamp 2-2.

– Jeg må innrømme at jeg har en merkelig følelse etter denne kampen. Vi spiller mot verdensmesterne på deres hjemmebane, klarer 2-2 og er litt skuffet. Det er en merkelig følelse, sier Island-sjef Erik Hamrén.

Se alle scoringene i videovinduet øverst i saken.

Slik var kampen
​Etter 30 minutter vant Alfred Finnbogason ballen ved hjørneflagget, driblet seg fri og sendte ballen inn mot mål. Fra omlag 18 meter prikket Birkir Bjarnason inn 1-0 med et velplassert skudd.

Antoine Griezmann og de andre franske stjernene slet med å overliste Island-keeper Runar Alex Runarsson, som vartet opp med flere praktredninger i løpet av den første omgangen. Samtidig kunne Island ha scoret flere enn det ene.

Ragnar Sigurdsson testet Hugo Lloris med en knallhard heading etter et hjørnespark, men Frankrike-kapteinen fikk avverget med et nødskrik. Dermed ledet islendingene 1-0 til pause.

Ved pause kom Hannes Thor Halldorsson inn for Runarsson, men den rutinerte keeperen fortsatte der unggutten slapp.

Samtidig fortsatte Island å skape sjanser. Etter 58 minutter steg stoppergiganten Kari Arnason og headet et hjørnespark fra Gylfi Sigurdsson mot mål. Headingen var utagbar for Lloris og smalt i mål via tverrliggeren til 2-0.

Mbappé satte fart på Frankrike
​Like etter scoringen valgte Didier Deschamps å erstatte Griezmann med Kylian Mbappé. Stjerneskuddet overlistet Halldorsson ti minutter før slutt, men da hadde assistentdommeren allerede vinket for offside.

Men kun fem minutter senere var Mbappé på farten igjen. Han vendte bort Ragnar Sigurdsson på lekent vis, før han banket ballen mot mål. Halldorsson reddet, men returen smalt i den tidligere RBK-spilleren Holmar Örn Eyjolfsson og i mål bak en utspilt keeper.

Like før fulltid fikk Frankrike straffespark da Kolbeinn Sigthorsson handset etter et corner. Mbappé var sikker da han dunket inn 2-2-målet.

Men dramatikken var ikke over der. Mbappé ble lagt i bakken på ulovlig vis, men denne gang langt utenfor straffefeltet. Stortalentet ble felt rett ved den franske benken, og det fikk lagkameratene til å koke. Det oppsto håndgemeng, men dommeren fikk roet gemyttene etter hvert. Dermed endte det 2-2.