Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga ble fotografert på nattklubben Rain i Las Vegas sommeren 2009. Mayorga har fortalt sin historie i Der Spiegel og hevder at hun ble voldtatt av fotballstjernen.
Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga ble fotografert på nattklubben Rain i Las Vegas sommeren 2009. Mayorga har fortalt sin historie i Der Spiegel og hevder at hun ble voldtatt av fotballstjernen. Foto: Matrixpictures.co.uk

Real Madrid går rettens vei etter Ronaldo-spekulasjoner

Den portugisiske avisen Correio da Manhã hevdet at Real Madrid tvang Cristiano Ronaldo til å inngå forlik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en kort og konsis pressemelding gjør Real Madrid det klart at de vil gå til rettslige skritt etter beskyldningene fremsatt av den portugisiske avisen Correio da Manhã.

Slår tilbake mot beskyldninger

Avisen har på onsdagens fremside hevdet at Real Madrid la press på Ronaldo til å inngå et forlik med den tidligere modellen Kathryn Mayorga etter hendelsen på et hotell i Las Vegas i 2009 i frykt for at saken skulle skade omdømmet til spilleren de akkurat hadde gjort til verdens dyreste. I avtalen lå det 375 000 dollar samt en lovnad om at saken skulle holdes hemmelig.

– Real Madrid har absolutt ingen kjennskap til noe av informasjonen som avisen har publisert i forbindelse med spilleren Cristiano Ronaldo, og derfor var klubben ikke i stand til å handle i saken siden den ikke hadde noen kjennskap til den, heter det i pressemeldingen.

Mayorga stod nylig frem med sin historie og hevder at hun ble voldtatt av fotballstjernen, og saken slo ned som en bombe i fotballverdenen da den ble sluppet av tyske Der Spiegel.

Den amerikanske 34-åringen skrev i 2010 under en taushetserklæring etter at hun beskyldte Ronaldo for å ha voldtatt henne. Mayorga, som anmeldte saken til politiet samme dag som overgrepet skal ha skjedd, har nå levert inn et sivilt søksmål for å få taushetserklæringen opphevet.

Ronaldo har hele tiden hevdet at de to hadde frivillig sex, og onsdag gikk også Juventus-stjernens advokater ut mot opplysningen satt frem av Der Spiegel.

Mener dokumentene er fabrikkerte

Det tyske magasinet Der Spiegel har omtalt dokumenter der portugiseren skal ha innrømmet at han hadde sex med kvinnen, til tross for ar hun flere ganger ba han stoppe.

BISTÅR RONALDO: Peter S. Christiansen representerer Cristiano Ronaldo.
BISTÅR RONALDO: Peter S. Christiansen representerer Cristiano Ronaldo. Foto: Ken Ritter

Peter Christiansen, Ronaldos advokat, tilbakeviser opplysningene og mener at dokumentene det refereres til er både stjålet, redigerte og/eller fullstendig fabrikkerte.

– For å fjerne all tvil. Ronaldo er klar på at det som skjedde i Las Vegas, skjedde med samtykke, sier Christiansen ifølge NTB.

– Avtalen er på ingen måte et uttrykk for skyld eller innrømmelse. Ronaldo inngikk avtalen etter råd fra sine rådgivere for å få slutt på de falske beskyldningene.