SPILTE EM PÅ HJEMMEBANE: Labinot Harbuzi, her fra U21-EM i 2009. Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
SPILTE EM PÅ HJEMMEBANE: Labinot Harbuzi, her fra U21-EM i 2009. Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

fotball-sverige i sorg:

Labinot Harbuzi (32) er død

Det tidligere stortalentet døde brått torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballspilleren Labinot Harbuzi segnet om i sitt hjem kl. 10 torsdag morgen. Han fikk hjerte- og lungeredning og ble hentet i ambulanse, men livet sto ikke til å redde.

Ovenfor Expressen forteller faren Ismet Harbuzi om den tragiske hendelsen.

– Jeg og min kone var der da det skjedde. Jeg vet ikke om jeg kan forklare det nå. Men vi ringte etter ambulanse og hjalp til. Så dro vi i ambulansen sammen, sier faren til avisen.

– Det er uvirkelig. Det er vanskelig å beskrive. Det gjør vondt. Vi får mye støtte fra familie og venner, sier Ismet Harbuzi.

Barndomskompis med Zlatan
​Det tidligere stortalentet vokste opp i Rosengård i Malmö, samme sted som Zlatan Ibrahimovic. De to har også flere likheter. Harbuzi dro også til Nederland i ung alder. Men Harbuzi dro til Feyenoord, mens Zlatan dro til Ajax.

I et stort intervju med Aftonbladet i 2009 omtalte Zlatan sin gamle kompis med svært positive ord:

– Labinot Harbuzi. Jeg tror at han kommer å komme inn på A-landslaget snart. Det er spennende, han spiller annerledes. Og det er det Sverige behøver å få inn, sa Zlatan den gang.

Tok EM-bronse
​I 2006 vendte Harbuzi tilbake til Malmö FF. Den offensive spilleren var den første til å score på Swedbank Arena da det ble klubbens nye arena i 2009. Han var også en del av det svenske U21-landslaget som tok bronse under EM på hjemmebane i 2009. Etter mesterskapet dro midtbanespilleren til tyrkiske Genclerbirligi, hvor han ble værende frem til 2011.

Svensken siste klubb ble malaysiske Melaka United. Siden 1. januar 2017 var Harbuzi uten klubb, men han hadde fortsatt et ønske om å fortsette karrieren.

Tidligere lagkamerater i sorg
​Molde-spilleren Pawel Cibicki traff sin tidligere lagkamerat senest onsdag denne uken. Cibicki forteller til Aftonbladet at Harbuzi ikke viste noe tegn til sykdom da de to møttes.

Malmö FF er en klubb i stor sorg etter det tragiske dødsfallet.

– Malmö FF husker Labinot Harbuzi som en dyktig fotballspiller og en verdsatt lagkamerat. Han kommer for alltid til å være savnet i MFF-familien, skriver klubben i en pressemelding.

Jon Inge Høiland, som har 25 A-landskamper for Norge, spilte også sammen med Harbuzi i Malmö.

SPILTE MED NORDMANN: Jon Inge Høiland, her fra hans tid i Malmö. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
SPILTE MED NORDMANN: Jon Inge Høiland, her fra hans tid i Malmö. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

– Tragisk og trist. Vi spilte sammen i ca. én sesong. Han var kjent som et stort talent, og det var mye snakk om ham. Han var en skikkelig humørspreder, alltid blid og glad. Han var ambisiøs, svært god teknisk og hadde et bra driv med ballen - slik jeg husker ham, sier Høiland til TV 2.​​

Den nåværende Sverige-profilen Jimmy Durmaz spilte sammen også sammen med Harbuzi i Malmö.

– Det beste fotballtalentet jeg har spilt fotball med, og et utrolig flott menneske. Hvil i fred, Labbe, skriver Durmaz på sin Instagram-konto.