– Dette må du slutte med, King

Norge skulle prøve noe nytt mot Slovenia. Det ble ikke en ubetinget suksess.

Norge-Slovenia 1-0

Se kampreferat øverst.

Joshua King fikk sju på børsen og ros av Jesper Mathisen etter søndagens 1-0-seieren over Slovenia, til tross for at han gikk målløs av banen.

Det var imidlertid et men:

– Én ting må han slutte med. Ut og røre rundt hjørneflagget når vi har hjørnespark, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– I dag hadde vi fire-fem fryktelige cornervarianter fra det hjørnet. Få vår mest målfarlige spiller inn i boksen, og dytt inn de andre store guttene vi har. Slå ballene inn der. Ikke kast det bort der nede i hjørnet.

– Bør justere

Akkurat hjørnespark var et stort fokus for landslaget inn mot kampen mot Slovenia, etter elendig utførelse i de første to kampene i Nations League.

Men heller ikke mot Slovenia ble det farlig spesielt mange ganger når man hadde sjansen fra hjørneflagget.

– Nei. Det satt ikke helt, sier stopperkjempen Sigurd Rosted.

– Vi bør nok justere litt på det før tirsdag.

Da kommer Bulgaria på besøk til Ullevaal. Rosted er et potensielt våpen på dødball, noe han viste da han ble matchvinner mot Albania i mars.

Ser bedring

Et av trekkene landslaget har øvd på er nettopp å variere med å ta korte cornere. Det vil de fortsette å trene på, til tross for at de innrømmer at det ikke ble en kjempesuksess i kamp en.

– Plutselig scorer vi på en kort corner, da blir det suksess, så vi kan ikke bare slenge bort det vi øver på heller, sier assistenttrener og dødball-ansvarlig Per Joar Hansen.

– Vi har jobbet mye med det. Vi kom i alle fall nærmere. Det var bedre enn kampene mot Kypros og Bulgaria

Han minner om at man klisjéen corner er mål ikke stemmer, og at internasjonalt må man statistisk sett ha 50 cornere for å få mål.

– Det med dødballer går litt i bølger. Av og til har man perioder der det blir litt tørke, sier han.

Skapte sjanse

Norge fikk seks hjørnespark mot Slovenia. Fire av dem ble slått kort, men det som var nærmest å bli farlig var en lang corner fra målscorer Selnæs der Bjørn Maars Johnsen vant en duell og fikk headet til Rosted.

Stopperen fikk ikke treff på avslutningen, men likevel:

– Der kommer man inn med kraft og trykk. Jeg ser ingen grunn til at man skal drive med de korte cornerne, når man har så mange hodesterke spillere, kommenterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Vi ville prøve litt andre ting i dag, og prøve å komme oss inn fra venstresiden med Josh, som skal drible før han legger inn eller skyter. Forsvaret deres gjorde det veldig bra, og var våkne. Vi ville egentlig ha 2 mot 1, men de var våkne og det ble 2 mot 2 istedet, sier Maars Johnsen til TV 2.

– Så holdt vi på å score da jeg vant den duellen. Vi kan både slå inn og slå kort, men vi må velge hva vi skal gjøre, og gjøre det bedre. Alt blir bedre av å trene.