I KJEMPETRØBBEL: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mot taxisjåfør.
I KJEMPETRØBBEL: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mot taxisjåfør. Foto: Terje Pedersen

Bendtner tiltales i voldssak

Nicklas Bendtner tiltales for vold mot taxisjåfør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taxisjåføren tiltales samtidig for forsøk på vold.

Det opplyser taxisjåførens advokat Mette Grith Stage til Ritzau, melder danske BT.

– Det er utarbeidet en tiltale mot begge parter. Min klient er tiltalt for å ha kastet en ukjent gjenstand mot Bendtner og hans kjæreste, men uten å treffe. Han mener han er uskyldig, sier Stage.

– Vi må støtte Nicklas

Bendtner har inntil nå vært siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter episoden som endte med at en taxisjåfør ble påført dobbelt kjevebrudd.

Saken er forhåndsberammet til 2. november. Det er dagen etter kveldskampen mot Start i cupens semifinale og to dager før hjemmekampen mot Odd i Eliteserien.

Bendtners advokat Anders Németh har ikke besvart TV 2s henvendelse.

Rosenborg ønsker ikke å uttale seg i saken.

– Dette kjenner jeg ikke noe til, sa RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug da det danske nyhetsbyrået Ritzau kontaktet henne om tiltalen torsdag.

Dyrhaug sier videre at hun ikke kan svare på om utviklingen i saken endrer noe rundt måten klubben håndterer saken.

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg må sette meg inn i saken. Jeg er på ferie akkurat nå, så jeg har ikke flere kommentarer til det nå, sier RBK-lederen.

Lagkamerat Even Hovland, som for øyeblikket er på landslagssamling med Norge,

– Vi må bare støtte Nicklas, uansett. Så får rettssystemet ta seg av det, sier Hovland til TV 2.

– Vi må i alle fall støtte ham som menneske gjennom denne perioden. Vi trenger ham på banen og i gruppen, men så får de som skal håndtere situasjonen og vet hva som har skjedd avgjøre det rettslig.

Bendtner er på ferie, skriver NRK. Dansken oppholder seg i Cannes sammen med kjæresten.

– For Rosenborg handler det nå om å ta vare på Bendtner
​TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerer slik når han får høre at det er tatt ut tiltale mot Bendtner:

– Det er jo alt annet enn bra. Bendtner er Rosenborg beste spiss og mest verdifulle spiller rent kommersielt. Det er en spiller Rosenborg har ambisjoner om å tjene penger på, og håpet å selge til en klubb i litt varmere strøk enn i Skandinavia. Dette er et stor skudd for baugen ikke bare sportslig, men også økonomisk for Rosenborg, slår Mathisen fast.

– Rosenborgs økonomi står ikke og faller på Bendtner, men dette er en trist sak for Rosenborg og en trist sak for Bendtner. Det er en sak alle skulle vært foruten, fortsetter han.

– Hva bør Rosenborg nå gjøre?

– Rosenborg må hjelpe ham gjennom å være arbeidsgiver. Nå blir han stilt for rettsystemet i Danmark, og det kan ta sin tid. Det vil bli et trøkk fra norsk presse, men dansk presse er enda verre, og Bendtner kan også vente seg et stort trøkk i media. For i Danmark er alt som har med Bendtner å gjøre enda større nyheter enn i Norge. Det beste Bendtner kan gjøre er bare å prestere sportslig, score mål og vinne troféer frem mot rettssaken.

– Er karrieren til Bendtner over dersom han i verste fall må i fengsel?

– Nei, det tror jeg ikke, men det blir vanskelig å spekulere i. Jeg kjenner ikke til nøyaktig tiltale og hvilke bevis generelt domstolen har. For Rosenborg handler det nå om å ta vare på Bendtner, det er kanskje viktigere for Bendtner nå enn noensinne tidligere, sier han.

Havnet på sykehus
​Bendtner havnet i trøbbel etter en bytur i København for en drøy måned siden.

Voldsepisoden fant sted klokken 02.24 natt til 9. september. Den danske fotballspilleren var sammen med sin kjæreste. De skulle ta taxi hjem etter byturen. Bendtner havnet i klinsj med sjåføren. Taxisjåføren endte opp på sykehus med brukket kjeve.

– Dette er veldig langt over streken. Det er totalt uakseptabelt og uholdbart. Her har Rosenborg fått et kjempeproblem, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen på det tidspunktet.

– Forsvarte seg selv
​Bendtners kjæreste Philine Roepstorff hevder Rosenborg-profilen slo i selvforsvar. I et langt Instagram-innlegg forklarte hun hvordan hun opplevde episoden.

– Avisene skriver at taxisjåføren ble overfalt av Nicklas, men det var ikke nøyaktig det som skjedde. Klokken litt over to ville Nicklas hjem for å sove mens jeg ville være litt lenger, så det diskuterte vi da vi satte oss i taxien ved Kongens Nytorv. Det skulle være en helt kort tur til Nicklas, men likevel kjørte sjåføren oss to ganger i en annen retning enn den vi ba ham om. Taksametret viste oss litt over 50 kroner da vi utilfredse stod av ved Nationalbanken og nektet å kjøre videre med sjåføren. Det får ham til å gå amok.

– Han gjør en u-sving, kjører etter oss og roper ting som ludder, bitch og «kælling». Til slutt kjører han inn foran oss, løper ut av bilen og kaster en flaske mot meg. Den treffer ikke, men er nære. Så kommer han frem mot oss, og mannen min slår ham en gang og treffer åpenbart meget uheldig.

– Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas som overfalt noen. Han ble forfulgt og forsvarte seg selv og meg. Hvor mange ville ikke gjort det samme for sin kjæreste? De kan si og skrive hva de vil, men å beskytte den man elsker når man føler seg truet, er ikke feil i mine øyne.

– Dette var en situasjon mellom et kjærestepar og en taxisjåfør. Det har ikke vært guttestreker eller dumskap – det har vært selvforsvar, og jeg tror alle andre hadde reagert på samme måte.