Denne Martial-scoringen kostet Manchester United 100 millioner

Manchester United må punge ut etter Anthony Martials 2-2-scoring mot Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Martials scoring mot Newcastle øverst!

Anthony Martial utlignet til 2-2 mot Newcastle i det 76. minutt forrige lørdag. Det var franskmannens 25. scoring for Manchester United, og dermed ble en klausul i overgangsavtalen med Monaco utløst.

Martials scoring sørget dermed for at Manchester United må punge ut med 8,73 millioner pund, eller rundt 95,2 millioner kroner etter dagens kurs, som en del av kjøpsavtalen med Monaco, skriver The Telegraph.

Manchester United betalte Monaco rundt 390 millioner kroner da klubben kjøpte Martial i September 2015, men ulike klausuler i avtalen kan føre til den endelige overgangssummen kunne overstige 510 millioner kroner.

Måtte vente åtte måneder
Den franske storklubben har nok imidlertid ventet lenger enn de hadde forventet på å få utbetalt summen de hadde krav på etter at Martials 25. scoring for Manchester United.

Martial ble nemlig stående på 24 mål i rundt åtte måneder. Angriperens forrige ligascoring før fulltrefferen mot Newcastle kom nemlig mot Burnley 20. januar.

Manchester United påtok seg også å betale ytterligere to ganger 95 millioner kroner om Martial rundet 25 landskamper for Frankrike eller ble en av de tre nominerte til Ballon d’Or-prisen innen sesongen 2018/2019, ifølge The Telegraph.

Men disse summene slipper Manchester United unna, siden Martial sliter med å få spilletid for Frankrike og foreløpig står med 18 landskamper, og ikke var blant de nominerte til Ballon d’Or-utmerkelsen.

Slipper unna videresalgsklausulen
Manchester United risikerer heller ikke lenger å betale Monaco 50 prosent av overgangssummen dersom Martial selges til en annen klubb.

I avtalen mellom de to klubbene hadde Monaco krav på 50 prosent av overgangssummen dersom 22-åringen ble solgt til en annen klubb innen slutten av forrige sesong.

Manager José Mourinho vurderte å selge Martial i sommer, men de planene ble som kjent skrinlagt. Nå spekuleres det i om den franske angriperen kommer til å signere en ny femårskontrakt på Old Trafford.

Etter Martial 2-2-scoring mot Newcastle dukket Alexis Sánchez opp og satte inn 3-2-scoringen i det 90. minutt og sikret rødtrøyene en dramatisk seier. Det lettet litt av presset på manageren José Mourinho.

Neste oppgjør for Manchester United er mot Chelsea på Stamford Bridge. Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Premium og TV 2 Sumo.