PUNGER UT: Paul Pogba blar opp for diamantringer.
PUNGER UT: Paul Pogba blar opp for diamantringer. Foto: Franck Fife

Pogba punger ut for NBA-inspirerte diamantringer til hele den franske troppen

En usedvanlig sjenerøs Paul Pogba åpner lommeboken på vidt gap og kjøper diamantringer til samtlige spillere som var med på vinne VM med Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds midtbanestjerne Paul Pogba tar regningen for 23 NBA-inspirerte spesialbestilte diamantringer til Frankrikes VM-vinnende tropp, melder ESPN.

President i det franske fotballforbundet, Noel Le Graet, bekrefter torsdag at fotballforbundet vil betale rundt 100.000 kroner det vil koste å transportere de rådyre diamantringene fra Los Angeles til Paris.

Den totale prisen for alle de eksklusive diamantringene, som altså Pogba ønsker å betale av sin egen lomme, er foreløpig ukjent.

ESPN melder imidlertid at det trolig blir svindyrt. Hver ring vil bli inneholde elleve karat diamanter, med blå safirer og røde rubiner.

Idéen til ringene kom fra Antoine Griezmann og Pogba, som begge er store fan av NBA. De ønsker å innføre tradisjonene fra NBA der spillerne får eksklusive diamantringer hver gang de vinner en stor tittel.

Det var i slutten av juli at Griezmann kontaktet den anerkjente California-baserte gullsmeden Jason of Beverly Hills med bestillingen for de eksklusive ringene til den franske troppen.

Gullsmeden står blant annet bak ringene som ble gitt til Golden State Warriors etter NBA-tittlelen i 2017 NBA og diamantene Los Angeles Dodgers fikk for NLCS-seieren i 2017.

– Har skapt intern strid
Ifølge ESPN skal diamantringene ha skapt litt uenigheter internt i den franske troppen på grunn av prislappen.

Flere spillere ønsket ikke å betale for ringene av sin egen lomme, og mente at det franske fotballforbundet burde tatt hele prislappen for de rådyre diamantringene.

Deler av de franske supporterne skal også ha gitt uttrykk for at kjøpet av diamantringene var unødvendig med tanke på signaleffekten det sender.

For øyeblikket har alle de franske spillerne som vant VM mottatt en kopi av VM-troféet i mindre størrelse i gave fra fotballforbundet.

Det franske fotballforbundet opplyser at de planlegger å organisere en seremoni for å overrekke diamtantringene så snart de er fraktet fra Los Angeles til Paris.

– Vanskelig å holde fokus
Paul Pogba innrømmer i et intervju med nyhetsbyrået AFP at han har slitt med å holde fokus etter Frankrikes VM-trofé i sommer.

– Det har vært vanskelig å konsentrere seg, og starte på nytt, fordi vi nådde stjernene. For oss var VM-pokalen det beste troféet du kan vinne som fotballspiller, sier Pogba til AFP.

– Men vi liker utfordringer, vi har alle våre målsettinger. Jeg har for eksempel aldri vunnet Premier League, og det er et mål for meg. Det er det jeg ønsker nå, forsikrer Frankrikes landslagsstjerne.