Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bare tre dager siden midtstopper John Terry offentliggjorde at han legger opp, og nå bekrefter Aston Villa at de har ansatt 37-åringen som ny assisterende manager.

Dean Smith skal lede Championship-laget etter at Steve Bruce fikk sparken forrige uke. Aston Villa har også ansatt Jesús García Pitarch som ny sportsdirektør.

Terry spilte forrige sesong i Aston Villa og var med på å tape playoff-finalen mot Fulham. Smith, som er Villa-supporter, kommer fra managerjobben i Brentford.

Smith forlater Brentford på en sjuendeplass i Championship. De ble nummer ni forrige sesong.​ Aston Villa ligger på 15. plass med 15 poeng etter tolv serierunder.

Første kamp for den nye trenerduoen blir hjemme mot Bersant Celina og Swansea lørdag 20. oktober.

Har lært av de beste

Da TV 2 snakket med Aston Villa-keeper Ørjan Håskjold Nyland tidligere onsdag, visste han ikke hvem som ble ny trener.

Mannen som stort sett har vært Aston Villas førstevalg mellom stengene denne sesongen sa imidlertid følgende:

– Det er en viss usikkerhet med ny trener, uansett hvem som kommer inn.

– Det handler om å vise seg frem når det kommer noen nye, og vise at man er den beste. Det har jeg intensjoner om å gjøre, sa nordmannen.

Nyland kom til Aston Villa etter at Terry forlot klubben i sommer.

– Han har vært med på veldig mye, og har masse erfaring. Jeg er åpen for det. Han har lært av noen av de beste managerne selv. Jeg vet ikke hvordan han er som trener, men erfaring har han i alle fall massevis av, sa Nyland.

Nær Spartak Moskva

John Terry har vært klubbløs siden kontrakten med Villa ikke ble fornyet.

Tidligere denne høsten var han mer eller mindre klar for Spartak Moskva, men valgte til slutt å takke nei til den russiske klubbens tilbud.

​Den knallharde midtstopperen er et klubbikon i Chelsea med sine 702 kamper for London-klubben. Terry står med 78 landskamper for England.

Thierry Henry ble tidlig utnevnt som favoritt til jobben med Terry som assistent, men det endte altså til slutt med Dean Smith.