– Lagkameratene sier at det er vanskelig å bo i Liverpool

Xherdan Shaqiri (27) virker ikke å ha noen planer om å flytte til Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Xherdan Shaqiri skrev under på en kontrakt for fem år for Liverpool i sommer, men han har så langt ikke den tidligere Bayern München- og Stoke-spilleren flyttet til byen.

– Jeg bor fortsatt i samme hus i Manchester som da jeg spilte for Stoke. For å være ærlig, så har jeg aldri vært i Liverpool utenom på laghotellet. Lagkameratene sier det var litt vanskelig fordi folk er ganske oppsøkende, sier han til sveitsiske Blick.

Han er ikke engstelig for Everton-tilhengere.

– Hvis du oppfører deg anstendig, skjer det ikke noe med deg, men når du er på hotellet i Liverpool en fredagskveld, hører du folk ute klokken elleve. Jeg tror ikke de har like tykke vindusglass i England som i Sveits, sier han.

Shaqiri, som nå er en del av det sveitsiske laget som forbereder seg til det Sumo-sendte Nations League-møte med Belgia fredag kveld, har bare startet én Premier League-kamp siden han ble hentet fra Stoke i sommer.

Til tross for å ha vært nest sist på to scoringer i førsteomgangen mot Southampton, ble han byttet ut i pausen av manager Jürgen Klopp.

– Jeg har et veldig godt forhold til ham. Det er moro å jobbe sammen. Forholdet er veldig bra, sier Shaqiri, som mener han nærmer seg førstelaget.

– Jeg er fornøyd. Jeg tror er ganske nær førsteelleveren. Veldig nær.

Liverpool møter Huddersfield i første kamp etter landslagsoppholdet lørdag 20. oktober. De røde er nummer tre med 20 poeng etter åtte kamper. Både Manchester City og Chelsea ligger foran på målforskjell.