Se Kings dobbel mot Watford øverst!

Med sine to scoringer mot Watford gikk Joshua King opp på totalt 34 mål i Premier League. Det er samme antall som tidligere Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen.

Han har fire mål opp til John Carew (Aston Villa) og Tore André Flo (Chelsea). Steffen Iversen (Tottenham og Wolverhampton) er på andreplass med 40 mål, mens det er langt opp til Ole Gunnar Solskjær på topp.

Den tidligere Manchester United-angriperen fikk 91 seriemål på sine elleve år i England.

– Jeg skal i hvert fall komme forbi John og sende ham en snap. Det skal definitivt skje. Det er kult å være på den listen, men jeg synes ikke det er noe kult å være nummer tre, fire eller fem. Hvis man ikke er nummer én, så er det ikke noe vits, sier Joshua King til TV 2.

– Skal du bli nummer én?

– Det er selvfølgelig et mål. Ole Gunnar spilte mange, mange år i Premier League for klubben som kanskje var den beste i Europa på den tiden. Det er en lang vei å gå, men det eneste jeg kan gjøre er å forbedre målsnittet mitt for hver sesong, sier King.

Denne sesongen har han scoret fire mål på åtte runder i Bournemouth.

– I utgangspunktet skulle du tro at det var Callum Wilson som skulle ende opp som toppscorer, men Bournemouth har en fantastisk egenskap til å få sykt mange straffer. De har en enorm evne til å komme inn foran backene og få straffer, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i nyeste episode av Premier League-podkasten.

– Tre av fire mål han har scoret denne sesongen er på straffespark, og han var uheldig som var byttet ut da Bournemouth fikk straffe sist. Det betyr mye, for et straffespark er 67 prosent forventet mål. Han har sett livlig ut og bidratt mye ellers også, fortsetter den tidligere Tottenham-keeperen.

Det er drøyt tre år siden King gikk fra Blackburn til Bournemouth.

– Hadde du gjort som i hockey og regnet med andreassist, hadde han hatt utrolig mange målpoeng. Han vinner og mottar ballen høyt og er utrolig mye involvert i det som skjer fremover, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

​Se Norge mot Slovenia på TV 2 og Sumo lørdag fra klokken 17.30.