TILLIT: Mohamed Elyounoussi har startet halvparten av sesongens ligakamper for Southampton. Kanskje hadde det vært én til om det ikke var for ankelen.
TILLIT: Mohamed Elyounoussi har startet halvparten av sesongens ligakamper for Southampton. Kanskje hadde det vært én til om det ikke var for ankelen. Foto: NTB Scanpix

– De hadde ikke klart å overtale meg

For Mohamed Elyounoussi var det aldri aktuelt å trekke seg fra landslagssamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har sarpingen slitt med en vond ankel, men ikke så vond at den holder ham ute av spill.

Oversikt: Se Nations League på TV 2s kanaler og Sumo!

Blant annet startet han ligakampen mot Wolverhampton for halvannen uke siden.

– Jeg spilte med en hoven ankel. Det gjorde nok at rehabiliteringen har tatt litt lenger tid, medgir «Moi» overfor TV 2.

Etter kampen fikk kantspilleren ros fra flere hold. Derimot forklarer han selv at «det ikke var en «Moi» på 100 prosent» som spilte på Molineux.

– Jeg gikk nok ikke 100 prosent inn i sklitaklinger, og skjøt mer med venstre enn med høyre. Likevel gjorde jeg en god kamp og kunne fort ha scoret, påpeker han.

Den påfølgende midtuken var han ikke i troppen mot Everton i ligacupen, i en kamp der Mark Hughes gjorde noen endringer på laget.

– De hadde ikke klart å overtale meg

Så ble han igjen utelatt fra troppen til ligakampen mot Chelsea, noe han selv ikke tror var av sportslige årsaker.

– Jeg har ikke vært i direkte kontakt med treneren, men jeg var ikke 100 prosent klar da. Når du møter lag som Chelsea, trenger du at folk er 100 prosent, slår «Moi» fast overfor TV 2.

Likevel er han tydelig på at han kommer seg gjennom kamper. Derfor hadde det ikke vært aktuelt å bli værende på Englands sørkyst dersom klubben ønsket det.

– De hadde nok ikke klart å overtale meg. Jeg ville komme hit, se gutta og bidra til å vinne kamper. Om jeg da må stappe i meg en del smertestillende, får jeg gjøre det, sier Premier League-proffen, som ikke antyder at klubben gjorde noen forsøk i å stoppe ham.

– Frustrerende

Hittil har Elyounoussi fått fem kamper i ligaen, der fire av dem har vært fra start.

Sarpingen, som hadde et imponerende snitt på mål og målgivende i Basel, har ikke notert seg for noen målpoeng i England.

Ennå.

– Jeg kommer til store sjanser hver kamp, og jeg vet at jeg får flere også. Det handler om å holde hodet kaldt, forklarer han, før han følger opp:

– Det er selvfølgelig frustrerende. Jeg trenger å score så fort som mulig, for da kommer resten. Det er en kode jeg må knekke.

Oversikt: Se Nations League på TV 2s kanaler og Sumo!