Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overspilling og drøying av tid av Bulgaria frustrerte de norske spillerne i 0-1-tapet i Sofia forrige måned, og landslagssjef Lars Lagerbäck var lite fornøyd med responsen.

– Vi har pratet mye om det, men jeg er enig med ham i det. Du ser vi blir frustrerte. Bulgaria fikk kampen akkurat som de ville. Det gikk enormt mange minutter der ballen ikke var i spill, og vi var for hissige i dueller og laget enkle frispark i stedet for å gå rolig frem å bygge opp et press. Det klarte vi ikke, sier kaptein Stefan Johansen til TV 2.

– Han har vært knallhard på at vi ikke skal ha det sånn. Det ble en ny hjernevasking der, fortsetter Fulhams midtbanespiller.

Stefan Johansen innrømmer at det er vanskelig ikke å gi beskjed til dommeren når man er uenig.

– Selv om vi er uenige, så skal vi ta det med et smil og prøve ikke å vise frustrasjon. Å vise frustrasjon viser svakhetstegn, mener han. Det har han lyktes med på de andre landslagene han har ledet, så han prøver å få det inn her også, sier Johansen.

Johansen stilnet kritikerne med begge målene i 2-0 mot Kypros i forrige hjemmekamp. Han feiret med en gest hvor han «spisset ørene».

VG-kommentator Knut Espen Svegaarden ville ha landslagskapteinen vraket, og TV 2-ekspert Jesper Mathisen snakket om konkurransen fra Iver Fossum.

– Lagerbäck spurte om vi ikke skulle starte en ny kampanje mot Johnsen, for det fungerte så bra sist gang?

– Det får dere bare gjøre. Det fungerte jævlig bra sist. Som jeg sa, så har dere en jobb å gjøre, og den respekterer jeg, og jeg har en jobb. Dere må bare styre på som dere vil, sier 27-åringen med et bredt glis.

– Jeg synes det bare var godt å spille om poeng. Vi hadde vunnet fire treningskamper, men det virket som alle forstå at nå begynte alvoret virkelig med en ekstra sjanse til å komme inn i et mesterskap. Jeg tror ikke det adrenalinet var på grunn av media, men at det var deilig å spille om poeng igjen, fortsetter han.

Johansen sto over tirsdagens trening med det han sier var en stiv legg etter helgens kamp mot Arsenal, men at han trener for fullt onsdag.

Se Norge mot Slovenia på TV 2 og Sumo lørdag fra klokken 17.30.