– SKREMMENDE: Sigurd Rosted mener det er skremmende å observere det som skjer i Belgia og Gent akkurat nå.
– SKREMMENDE: Sigurd Rosted mener det er skremmende å observere det som skjer i Belgia og Gent akkurat nå. Foto: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN.

Klubben raidet av politiet: – Det er skremmende

Gent-spiller Sigurd Rosted er glad for å være i Norge, langt unna kaoset som herjer i belgisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det kjent at klubblokalene til blant andre Sander Berges Genk og Sigurd Rosteds Gent, ble raidet av politiet i forbindelse med en større etterforskning av kampfiksing og juks med spilleroverganger i belgisk fotball.

Myndighetene i landet opplyser at det onsdag ettermiddag pågår 57 razziaer i sju europeiske land, ifølge nyhetsbyrået AP.

44 av disse finner sted i Belgia, mens de andre aksjonene skjer i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia.

– Et stort antall personer er blitt pågrepet og tatt inn til grundige avhør, uttaler påtalemyndigheten i Belgia, ifølge AFP. En av dem er to belgiske fotballdommere, og Club Brugge-trener Ivan Leko.

– Det er kaos

Sigurd Rosted og Sander Berge befinner seg for tiden på landslagssamling med Norge før Nations League-kampene mot Slovenia og Bulgaria. Rosted innrømmer overfor TV 2 at situasjonen er kaotisk.

– Jeg har fått med meg det som skjer. Det er litt styr og stell. Jeg vet ikke så altfor mye. Men har fått med meg at det er kaos.

Rosted tror og håper at hans egen klubb Gent ikke har en rolle i saken som nå rulles opp.

– Jeg tror ikke det er så mye involvert i Gent. Jeg håper hvert fall ikke det. Jeg har hørt de har vært og ransakt i klubben.

Dømte Rosted for to helger siden

En av dem som er pågrepet er fotballdommer Bart Vententen. For to helger siden dømte han da Gent spilte 2-2 mot Antwerpen. Da scoret nordmannen 1-0-målet.

– Hva tenker du om det?

– Jeg hørte med en gang jeg kom til Belgia at dommerne var «sjukt» dårlige, og det har jeg opplevd selv også. Men det er ikke noe jeg har tenkt på eller lagt merke til selv. Men det er selvfølgelig skremmende å se alt som har skjedd. Og ser man i belgisk presse så er det tydeligvis fullstendig kaos. Så da er det kanskje greit at man er her i Norge, istedenfor å være oppi alt det kaoset.

Rosted bedyrer at belgisk fotball er svært seriøs, og at det var et stort steg opp fra Eliteserien.

– Det har ikke vært snakk om dette tidligere. Dette er ikke noe man har lagt merke til.

Den tidligere Sarpsborg-spilleren er glad for å være på landslagssamling, langt unna kaoset som herjer i Belgia. Samtidig holder han kontakten med klubben for å bli oppdatert på situasjonen.

– Jeg holder kontakten med de som er i klubben for å få oppdatering på hva som skjer. Men nå er jeg heldigvis her og har fokus på Norge.​